İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükşehir belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 2020–2024 dönemi stratejik planları oy birliğiyle geçti. Tunç Soyer ayrıca Kemeraltı'yla ilgili açıklamalarda bulundu

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis'inde stratejik plan kabul edildi

AYCAN KARADAĞ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan üçüncü oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı. Oturumlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU’nun stratejik planları oy birliğiyle kabul edildi.

2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik plan görüşmeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis’inde gerçekleşti. Takiben gerçekleşen İZSU Genel Kurulu’nda da ESHOT ve İZSU için hazırlanan beş yıllık planlar birlikte değerlendirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu plan hakkında bilgiler verdi. Daha sonra söz alan AKP Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da görüşlerini sundu. Planlar Meclis üyelerinin de öneri ve katkılarıyla son halini aldı ve oy birliği ile kabul edildi. Böylece İzmir’in yeni stratejik planı Büyükşehir Meclisi’nden ilk defa oybirliği ile geçmiş oldu. İzmir’in yeni yol haritası niteliğinde olan stratejik plan altı stratejik amaç ve 27 hedeften oluşuyor.

"HEPİMİZ İFTİHAR EDECEĞİZ"

Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planının Türkiye’nin en yüksek katılımlı plan olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “Türkiye’de en yüksek katılımla gerçekleşen planı onaylayacağız. Aylar öncesinde 800 çalışanımızla ilk adımı attık. Büyükşehir Belediyesinin temsilcilerinin yer aldığı ilk buluşmaydı. Planla ilgili vizyonu değerlendirdik. Bu, anket çalışmaları ve birçok buluşmayla devam etti. İlçe belediye başkanlarımızla saatler süren toplantılar yaptık. Üniversitelerin rektörleri ve akademisyenleriyle bir araya geldik, onlarla müzakere ettik. TMMOB'ne (Türkiye Mühendisler Mimarlar Odaları Birliği) bağlı oda başkanları, ticaret odası, sanayi odası, ESİAD, EGİAD gibi STK’larla bir araya geldik. Çok geniş katılımlı bir plan ortaya çıkacak. Hepimiz iftihar ediyoruz, iftihar edeceğiz” diye konuştu.

izmir-buyuksehir-belediye-meclis-inde-stratejik-plan-kabul-edildi-624172-1.

CUMHURBAŞKANI İLE OLAN TOPLANTIYI ANLATTI

Geçtiğimiz Çarşamba Günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanı ile gerçekleştirdiği toplantıyla ilgili detaylardan bahseden Soyer, “Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantıda yaklaşık 2 buçuk saatlik toplantı, kimse kimseye incitecek bir söz etmedi. Bence içerikten çok daha kıymetli olan formattı, 30 belediye başkanı bir tarafta oturdu, karşımızda da hükümetin tüm bakanları sadece iki bakanımız eksikti olağanüstü güzel bir iletişimdi. Hangi bakanlıkta hangi işlerimiz bekliyor, tüm taleplerimizi ilettik. İlgili bakanlıklarımız da taleplere ve eleştirilere tek tek cevap verdi. Eğer bu devam ederse, bu güzel iletişim dili sürdürülebilirse bundan Türkiye, İzmir faydalanır. Bizim İzmirli olarak Türkiye’ye örnek olmamız gerek. Çünkü insanlar bizi örnek alıyor” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN SOYER’DEN KEMERALTI AÇIKLAMASI

Tunç Soyer, Kemeraltı'nın bu şehrin mücevheri, tek taşı ve en büyük hazinesi olduğunu belirterek, "Biz Kemeraltı’nı şöyle hayal ediyoruz; Konak Pier’den başlayarak saat kulesi geçin, Kemeraltı’na gelin havra sokağından Agora, Agora’dan iki çeşmelik ve amfi tiyatrodan Kadifekale… Bizim 5 yıl içerisinde en çok yapmaya gayret edeceğimiz şey bu güzergâhı pırıl pırıl ve turizm destinasyonu haline getirmektir. Eğer pırıl pırıl yapabilirsek, bal dök yala yapabilirsek, şıkır şıkır aydınlatabilirsek o zaman tüm dünyanın ilgisini çekecektir. Niyetlerimizi biliyoruz hiç kuşku yok, burada bunların arkasında sağından solundan anlamlar çıkarmaya çalışarak birbirimizi üzmeyelim. Biz sadece İzmir’in gayri safi milli hâsılasını yükseltmekle kalmayacağız, gayri safi mutluluğunu da yükselteceğiz. İzmirlilerin yaşamaktan çok daha gurur duyacağı bir İzmir olacak bu stratejik planla… Siz de bununla iftihar edeceksiniz" dedi.

ESHOT’UN YENİ GENEL MÜDÜRÜ ERHAN BEY

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in kararıyla ESHOT Genel Müdürlüğüne Erhan Bey’in atandığı yönündeki bilgi meclis üyelerine sunuldu.