İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen arasında 6 bin emekçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinde emekçiler, verilen teklifi oylamak için sandık başına gidecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları sandık başına gidiyor

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen arasında 6 bin kamu emekçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde 3’üncü oturum toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Genel Sekreter Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Buse Engin ve sendika temsilcileri katıldı. Toplantıda, bir önceki oturumda görüşülen ancak karara bağlanmayan mali talepler görüşüldü.

Buna göre; Sosyal Denge Tazminatının bin 750 TL’den 2 bin 150 TL’ye, 1 Mayıs öncesi ödenen ikramiyenin 750 TL‘den bin TL’ye, 29 Ekim öncesi ödenen ikramiyenin 750 TL‘den bin TL’ye, Aralık ayında ödenen yakacak yardımının 750 TL’den bin TL’ye yükseltilmesine, Kurban Bayramı öncesi ödenen ikramiyenin bin TL olarak devam edilmesine, Ramazan Bayramı ikramiyesi bin TL olarak eklendi. Eklenen mali talepler sonrasında yüzde 27’lik bir iyileştirme sağlanması sonrası sendika, teklifleri çalışanlara sorma kararı aldığını duyurdu.

Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2021 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gelinen bu aşamayı “söz, yetki, karar emekçilerde” sözümüz uyarınca emekçilerin görüşüne sunulabilecek bir teklif olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde büyük iş yerleri başta olmak üzere mümkün olduğunca çok iş yerinde sandık kurulacak olup gerekli duyuru yapılacaktır. Bütün çalışma arkadaşlarımızı sürecin takipçisi olmaya davet ediyoruz.”