İzmir Büyükşehir Belediyesi, salgın dönemindeki dayanışma hassasiyetini kullanarak dolandırıcılık yapan kişilere karşı İzmirlileri uyardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, dolandırıcılara karşı uyardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde oluşan toplumsal hassasiyeti suistimal ederek, bu durumdan çıkar sağlamaya çalışanlara karşı tüm yurttaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı hemşerilerimizin kendini yetkili olarak tanıtan kimliği belirsiz kişilerce telefonla arandığı, bu kişilerin aradığı hemşerilerimizi askıda fatura uygulaması kapsamında ödeme yapmaya teşvik eder gibi görünerek dolandırıcılık girişiminde bulunduğu öğrenilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının hizmet ve uygulamaları doğrudan ve şeffaflık içerisinde kamuoyuyla paylaşılmakta, bu tür hizmetler için kesinlikle aracı kullanılmamaktadır” denildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kurumlarının isim ve faaliyetlerini kişisel çıkarları için kullanarak halkı aldatma girişiminde bulunanlara yönelik yasal takip başlatılacağı belirtilen açıklamada, yardımseverlik duygularını suistimal etmeye çalışan bu kişilere karşı dikkatli olunması istendi.