İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği ile Dev-Turizm İş arasında süren toplu iş sözleşme görüşmeleri devam ediyor. İşçiler, “Eşit işe eşit ücret konusunda mağdur olduk. Bizler Büyükşehir Belediyesinin verdiği ortalama ücretin üstünde bir ücret istemiyoruz. Verilen ücretin ortalaması alınarak bizlere de aynı ücretin verilmesini istiyoruz” dediler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik SK çalışanları: Eşit işe eşit ücret konusunda mağdur olduk

BİRGÜN EGE

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası (Dev-Turizm İş) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği arasında 1 Kasım 2021 tarihinde başlayan 4. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, ücret maddelerinde tıkandı. Dev-Turizm İş’e üye işçiler, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu bahçesinde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına basın açıklamasını Dev-Turizm İş Sendikasının İşyeri Temsilcisi Latif Koca, toplamda 52 maddeden oluşan toplu sözleşmenin 38 maddesinde anlaşma sağlandığını dile getirdi. Koca, “Eşit işe eşit ücret konusunda mağdur olduk. Bizler Büyükşehir Belediyesinin verdiği ortalama ücretin üstünde bir ücret istemiyoruz. Verilen ücretin ortalaması alınarak bizlere de aynı ücretin verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

SOYER’İ YANIMIZDA HİSSETMEK İSTİYORUZ

Koca, toplu sözleşme maddelerinin yeniden değerlendirilmesini talep ederek, “Diğer şirketler gibi yüzümüzü güldürmesini bekliyoruz” dedi. Koca, “Yine bizlere söylenen yüzde yetmiş zam olduğudur. Ama bakıldığında asgari ücrete yapılan yüzde elli zammın üzerinden bize verdikleri yüzde yirmiyi komik bir şekilde yüzde yetmiş olarak göstermekteler. Buradan bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız sayın Tunç Soyer’e sesleniyoruz. Bizler 20 küsur yıldır Spor Kulübüyle, İzmir'in tanıtımına, ülkede spor faaliyetleriyle ses getirerek hizmet etmekteyiz ve edeceğiz. Lakin ülkede yaşanan tüm olumsuzluklar ve ekonomik sıkıntılar bize verilen bu ücretle giderilemez. Bu bağlamda bizlerde başkanımız sayın Tunç Soyer’i yanımızda hissetmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.