AYCAN KARADAĞ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen oldu. Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Tüm Bel-Sen üyeleri yetkili sendika olmalarını düzenledikleri etkinlikle duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Milletvekilli Bedri Serter ile KESK ve DİSK temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Anıl Kaçar, her […]

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika Tüm Bel-Sen oldu

AYCAN KARADAĞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen oldu. Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Tüm Bel-Sen üyeleri yetkili sendika olmalarını düzenledikleri etkinlikle duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Milletvekilli Bedri Serter ile KESK ve DİSK temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Anıl Kaçar, her şeyin çok güzel olacağını söyledi. “Toplu sözleşme sürecini şeffaf ve karar mekanizmasını emekçilerin kurduğu bir şekilde hep birlikte örgütleyeceğiz” diyen Kaçar, Tüm Bel-Sen’e yakışır bir şekilde toplu iş sözleşmesinin sözünü hep birlikte verdiklerini söyledi.

Hep birlikte el ele, omuz omuza, toplu iğnenin ucuyla, direnci, dayanışmayı, mücadeleyi ve umudu ilmek ilmek örgütlediklerini kaydeden Kaçar, toplu sözleşmelerle emekçilerin demokratik, ekonomik ve özlük haklarında kazanım sağladıklarını belirtti.

Kaçar, “Karanlığa karşı aydınlığın mücadelesinde 28 yılın mirası ile sendika kurulamaz denilen bir dönemde mücadele ile sendikamızı kurup yine fiili ve meşru mücadelelerle toplu sözleşme hakkını elde ettik. Gün oldu bir gecede OHAL KHK’lerı ile hukuksuzca işinden edilen arkadaşlarımızın yanı başında yer aldık, asla yalnız yürümeyeceklerini haykırdık” diye konuştu.

DEMOKRATİK BELEDİYE İÇİN BURADAYIZ

Sendikal mücadeleyi salt ücret sendikacılığına indirgemediklerini ifade eden Kaçar, “Memleketin demokrasi ve özgürlükler mücadelesinden bağımsız bir sendikal mücadeleyi reddettik. Tek adam rejimine, anlayışına antidemokratik uygulamalarına karşı dün olduğu gibi bugünde karşı durmaya devam edeceğiz” dedi. Kendilerini bölmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini belirten Kaçar, “Ötekileştiren, kutuplaştıran nefret dili ülke genelinde olduğu gibi burada da kaybetmiştir. Bu ülkenin Cumhuriyet değerlerinden, barışa ve demokrasiye olan inancımızdan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tüm Bel Sen’e yakışan bir toplu iş sözleşmesinin sözünü veren Kaçar, “Başından beri söylediğimiz gibi demokratik halkçı katılımcı bir belediyecilik için buradayız” diye konuştu.