İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, 25 Kasım’da kadın çalıştayı düzenliyor. Çalıştaydan çıkacak sonuca göre ‘Eşitlik Eylem Planı’ oluşturulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kadın çalıştayı

Berkay Sağol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde çalıştay yapmaya hazırlanıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında kentte yerel yönetimler, meslek odaları ve STK’ler tarafından yapılan çalışmaların ele alınacağı çalıştayın sonuç bildirgesi ile beraber, 5 yıllık bir ‘Eşitlik Eylem Planı’ oluşturulacak. Çalıştayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve CHP Grup Sözcüsü Avukat Nilay Kökkılınç ile görüştük.


Toplumsal cinsiyet eşitliğinin çalıştayın ana konusu olduğunu dile getiren Kökkılınç, “Tarımda, siyasette, kooperatifçilik, girişimcilik ve istihdamda kadınlar çok önemli bir yerde duruyor. Bu başlıklar çalıştayın başlıca ana konular olacak. Bunlar dışında şiddet gördüğü için evinde kalamayan kadınların konut edinmesi ve kadınların yereldeki ihtiyaçları, yerel yönetimlerden beklentileri ele alınacak” dedi.

DAHA FAZLASINA İHTİYAÇ VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘anahtar’ olarak isimlendirilen Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi’nin 25 Kasım’da açılacağını ve çalıştayın orada yapılacağını dile getiren Kökkılınç, “30 ilçe belediyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği alanında çalışan belediye meclis üyelerini çalıştaya davet ediyoruz. Her ilçenin farklı konumu, farklı coğrafi özellikleri var. Metropolde yaşayan ile kırsalda yaşayanların ihtiyaçları birbirinden farklı. Her ilçeye özel hizmet götürebilmek için bu görüşleri almaya ihtiyacımız var. Bu alanda yapacağımız tüm çalışmalarda bilimi esas almak istiyoruz ve bu konuda birçok akademisyenden destek alacağız. Yıl boyunca 3’er aylık periyotlarla çalıştayla ilgili çalışmalarımız online olarak devam edecek. Katkı sunmak isteyen her kurumdan süreç içerisinde destek bekliyoruz. TMMOB İzmir Şubeleri, İzmir Barosu ve İzmir Tabip Odası’ndan da bu konularda çalışma yapan arkadaşlar ve platformlarda çalıştaya destek verecek. Oldukça kapsayıcı bir çalıştay olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.