İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yol masrafları nedeniyle ailelerinin yaşadığı şehre gitmekte zorlanan 3 bin 403 öğrenciye bayram öncesinde 350 liralık ulaşım yardımı yapılacağını duyurdu. Başkan Soyer daha fazla öğrenciye ulaşabilmek için “Askıda Bilet” kampanyası başlattıklarını da söyleyerek “Bize katılın, dayanışmayı büyütelim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere ulaşım yardımı

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirlerarası otobüs bileti almakta zorlanan öğrenciler için harekete geçti.

Başkan Tunç Soyer, bayram öncesinde sosyal yardım alan ailelerin üniversitede okuyan çocuklarının eve dönüş biletlerini karşılayacaklarını belirterek 3 bin 403 öğrenciye 350 liralık ulaşım yardımı yapılacağını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha fazla öğrenciye ulaşabilmek için “Askıda Bilet” kampanyası başlattıklarını da söyleyerek, “Sevgili İzmirliler! Askıda Bilet uygulamamızla imkânları sınırlı öğrencilerimizin biletini ödeyebilir ve onlara ulaşım desteği sağlayabilirsiniz. Gençlik kenti İzmir’imizin, gençlerine hareket özgürlüğü sağlamak için harekete geçin! Daha fazla gencimize ulaşabilmemiz için tüm hemşehrilerimizi bu dayanışmanın bir parçası olmaya davet ediyorum” dedi.

ASKIDA BİLET KAMPANYASINA NASIL KATILIM SAĞLANIR?

“Askıda Bilet” uygulamasına katılmak isteyen İzmirliler, bizizmir.com sitesi üzerinden “Askıda Bilet Al” sekmesine tıklayarak bilet bekleyen öğrencilerle buluşuyor ve kampanyaya destek olabiliyor.

Öğrenciler ise “Askıya Bilet Bırak” sekmesiyle nereden nereye gideceğini, gideceği tarihi ve öğrenci belgesini sisteme yükleyerek bilet başvurusunu oluşturabiliyor.

izmir-buyuksehir-belediyesi-nden-otobus-bileti-almakta-zorlanan-ogrencilere-ulasim-yardimi-1035892-1.