İzmir Büyükşehir Belediyesi(İBB), Turuncu Dernek, Eşit Yaşam Derneği ve İzmir İş Kadınları Derneği ile protokol imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir’de böyle protokolleri imzalıyor olmak bize umut veriyor" dedi.

İzmir Büyükşehir’den cinsiyet eşitliği temalı 3 yeni protokol

BİRGÜN EGE

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Turuncu Dernek, Eşit Yaşam Derneği ve İzmir İş Kadınları Derneği ile protokol imzaladı. Kültürpark İzmir Sanat’ta bulunan Nazım Hikmet Heykeli önünde gerçekleşen protokol törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Turuncu Dernek ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Eşit Yaşam Derneği ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Nazik Işık, İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Betül Sezgin katıldı. İmzalanan protokol kapsamında İBB, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını güçlendirecek.

Söz konusu protokolleri imzalamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin karanlık gündeminde, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’de böyle protokolleri imzalıyor olmak bize umut veriyor. Bu 3 protokol İzmir’de toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirme çalışmalarımızın da önemli bir kilometre taşı” dedi.

Protokoller kapsamında yapılacak çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Başkan Tunç Soyer, “Turuncu Dernek ile protokolümüz; belediyemizin farklı birimlerinde görev yapan çalışanlarımızın toplumsal cinsiyet eşitliğine dair farkındalığı artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Turuncu Dernek ile Kadın Çalışmaları Müdürlüğümüz tarafından ortak eğitimler ve atölyeler düzenlenecek. Protokol kapsamında ayrıca, belediyemizin başvuranı veya ortağı olduğu ulusal ve uluslararası projelerde kadınları ve kız çocuklarını güçlendirmek için birlikte hareket edeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik kültür temalı Turuncu Bahçeler ve Kent Kadın Müzesi projelerinde de Turuncu Dernek’le ortak çalışacağız" diye konuştu.

ULAŞIM DESTEĞİ

izmir-buyuksehir-den-cinsiyet-esitligi-temali-3-yeni-protokol-924793-1.

Son olarak Soyer şunları kaydetti: "Meslek Fabrikası ve Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezimizdeki meslek edindirme kurslarına kadınların katılımını teşvik etmek protokolümüzün diğer bir amacı. Eşit Yaşam Derneği ile imzaladığımız protokol kapsamında ise, eğitim, anket ve veritabanı çalışmaları yürüteceğiz. Ortaklığımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin adil ve eşit hizmet anlayışını daha da geliştirecek. Üçüncü olarak İZİKAD ile bir protokol imzalıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, genç kadın girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla oluşturulan Genç İZİKAD Projesi çerçevesinde Meslek Fabrikası’nda ofis desteği sunacak. Belediyemiz ayrıca ulaşım ve lojistik desteği verecek, eğitimler için yer imkânı sağlayacak."