İzmir’de 1 Mayıs kutlamaları işyerlerinde eylemlerle başladı

İzmir’de 1 Mayıs kutlamaları işyerlerinde başladı. Yapılan eylemlerde kadro düzenlemesine tepki gösterildi, bugün Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak mitinge çağrı yapıldı.

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube, İZENERJİ bünyesine geçirilen taşeron Altaş işçileri ile birlikte şantiyede kutlama yaptı. Evrensel’in haberine göre, burada işçilere seslenen Şube Başkanı Arif Yıldız, “1 Mayıs işçilerin kendi talepleri etrafında sınıf kardeşleri ile bir araya geldiği gündür. Verilmeyen kadro, demokrasi, barış, adalet, eşitlik ve halkların kardeşliği için alanlarda olacağız” dedi.

İktidarın ne zaman oy oranı düşse emekçilerin duygularıyla oynadığını belirten Yıldız, “Sahte kadro da seçim yatırımı idi, içinin boş olduğunu gördük. 2020 Haziran’a kadar toplu sözleşme hakkımızı gasp ettiler. Hani kadro? Sandıkta pusula bizim, işçi sınıfının önüne geldiğinde gereken cevabı vereceğiz” diye konuştu.

‘Gündoğdu Meydanı’ndayız!’
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde örgütlü Sağlık-İş İzmir Şubesi ile Tez-Koop-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube üyeleri de bahçede ortak kutlama gerçekleştirdi. SES üyelerinin de katıldığı eylemde konuşan Sağlık-İş Şube Başkanı Adem Sarıçoban, “Yaşam şartları her geçen gün kötüleşiyor, haklarımız gasp ediliyor. Son olarak KHK ile kadro verdiler, ama kadronun içi boş. Yarın 1 Mayıs alanlarında tüm kitleselliğimizle haklarımızı haykırmamız gerek” dedi.

Tez-Koop-İş Şube Başkanı Caner Fırat da “İşçilerin taleplerini görmezden gelmek bu ülkeye yapılan en büyük zulümdür. Gündoğdu Meydanı’nda haklı taleplerimizi dile getirmek için tüm emekçileri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.