İzmir'de 2020 dayanışma yılı oldu

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılını koronavirüs salgını ve deprem felaketinin gölgesinde geçiren kentteki yaraları sarmak için tarihe geçecek bir dayanışmanın öncülüğünü yaptı.

Mart ayında baş gösteren salgında kriz belediyeciliği uygulamalarını hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, krizden etkilenen ailelere yönelik destek çalışmalarına ağırlık verdi.

Salgınla mücadeleye yönelik tedbirler kapsamında ücretsiz maske dağıtımı ve sosyal desteklerin yanı sıra deprem sonrası ortaya koyulan dayanışma tablosu 2020 yılının hafızalarda kalan gelişmeleri oldu.

Büyükşehir, koronavirüs sürecinde en büyük krizlerinden biri haline gelen vatandaşların maske tedarik edememesi sorununa “Maskematik” formülüyle çözüm getirdi. Meslek Fabrikası’nda üretilen maskelerden 6 milyonu yurttaşlara ücretsiz olarak ulaştırıldı. Büyükşehir, pandemi sürecinde 220 bin, deprem sonrası ise 30 bin, toplamda 250 bin gıda paketi dağıttı. Koronavirüs salgınının ilk dalgasında dağıtılan 220 bin gıda paketinin 71 bini, yurttaşlar tarafından bağışlandı. 150 bin paket ise kooperatiflerden alınan ürünlerle oluşturuldu. Böylece kooperatiflere de 30 milyon TL destek sağlandı.