İzmir ve ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı değişik etkinliklerle büyük coşku ile kutlanıyor

İzmir’de 23 Nisan büyük coşkuyla kutlanıyor

BİRGÜN İZMİR

İzmir ve ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı değişik etkinliklerle büyük coşku ile kutlanıyor.

Karabağlar

Karabağlar'da yüzlerce çocuk, Atatürk'ün kendilerine armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu, Karabağlar Belediyesi sosyal medya hesaplarından kamuoyuyla paylaştı. Koronavirüs salgınına karşı önlemler kapsamında evlerinden çıkamayan çocuklar, resim ve şiirlerini “23nisan100yasinda@karabaglar.bel.tr” e-posta adresine gönderdiler.

Bu kapsamda yüzlerce çalışma, Karabağlar Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Çocuklar şiir ve resimlerinde özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e duydukları sevgi ve özlemi dile getirirken, Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacaklarını mesajını verdiler.

Bayraklı

izmir-de-23-nisan-buyuk-coskuyla-kutlaniyor-721326-1.

Bayraklı Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gezici 23 Nisan tırıyla kutladı. Mahallelerdeki boş alanlara kurulan sahnede şarkılarla, marşlarla, danslarla görsel şölene dönüşen kutlamaya vatandaşlar da evlerinin balkonlarından eşlik etti. Etkinliklere katılan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çocukların gününü kutlarken, vatandaşlarla selamlaştı. Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında Körfez, Postacılar, Mansuroğlu ve Manavkuyu mahallelerindeki uygun alanlara 23 Nisan tırı kurularak, sahne oluşturuldu.

Bornova

Koronavirüs salgını sebebiyle iptal edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları balkonlara taşınacak. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tüm Bornovalıları saat 19.20’de balkonlarda İzmir Marşı söylemeye davet etti. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 4 gün sürecek sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova’da balkonlarda kutlanacak. Bornova Belediyesi bayrak ve balonlar dağıtarak Bornovalılara destek olurken, çocuklar bayram sevincini coşkuyla kutlamak için balkonlarını süsledi.

Gaziemir

Gaziemir’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı bandonun çaldığı marşlar eşliğinde balkonlardan coşku ve gururla kutlandı. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Pozitif Bando, üstü açık otobüsle ilçenin dört bir yanında dolaşarak marşlar çaldı. Bando ekibiyle birlikte ilçeyi dolaşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda eşi Deniz Arda ile birlikte vatandaşların bayramını kutladı. Gün boyunca marşlar çalarak ilçenin sokaklarında dolaşan bandoya yurttaşlar evlerinin balkonlarından eşlik etti. Ellerine bayraklarını alarak balkonlarına ve pencerelerine çıkan Gaziemirliler, bandonun çaldığı marşlara eşlik etti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bayram armağan ettiği çocuklar da kutlama etkinliğine yoğun ilgi gösterdi.

Çeşme

Çeşme Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. Koronavirüs kapsamında Çeşme’de her gün cadde ve sokakların temizliğinde ve ilaçlanmasında kullanılan yüzlerce araçla, iş makineleri Atatürk Posterleri ve Türk Bayraklarıyla süslendi. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, korteje açık bir araç üstünde katılarak balkon ve pencerelerdeki vatandaşları selamladı. Çeşme Merkez, Alaçatı, Ilıca, Çiftlik, Dalyan, Reisdere, Ildırı, Germiyan başta olmak üzere tüm mahalleleri konvoy şeklinde gezen araçlar, evlerinde zor günler yaşayan vatandaşlara moral oldu. Her milli bayramda olduğu gibi bu 23 Nisan için de Çeşme sokakları bayraklarla donatıldı. Marşlarla belediye hizmet binasından hareket eden korteje, balkon ve pencerelerde vatandaşlar da eşlik etti. Cadde ve sokaklara inen vatandaşlar hem bayrak salladı hem o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

Kemalpaşa

Kemalpaşa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yüzüncü yılı coşkuyla kutlanacak. Koronavirüs salgını nedeniyle okullarda ve tören alanlarında kutlanamayacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Kemalpaşa’da hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl pencere ve balkonlarda kutlanacak olan 23 Nisan Bayramı için Kemalpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan 5 bin bayrak vatandaşa dağıtılarak kutlamalarda daha renkli halde geçmesini sağlanacak. Ayrıca ilçenin bütün mahallelerinde vatandaşların şenliğe eşlik etmesi için saat 13.30’ta 100 Yıl Marşı, saat 15.00 ile 17.00 arasında çocuk şarkıları çalınacak. Saat 21.00’de de İstiklal Marşı ilçenin dört bir yanında okunmaya başlanacak.

Menderes

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda doğan çocuklara sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. Menderes’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda doğan çocuklara Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, meclis üyeleriyle birlikte sürpriz doğum günü kutlaması yaptı. Pasta ve hediye ile evlere giden Başkan Kayalar’ı kapıda gören doğum günü çocukları ve aileleri büyük bir mutluluk yaşadı.

Balçova

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşu’nun 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayınca Balçova Belediyesi çocukların bayramını kutlamak için alternatif bir yöntem buldu. Belediyenin araçları çocuklar için özel olarak süslenerek masal kahramanları ile birlikte Balçova’yı sokak sokak gezdi. Yine masal kahramanı kıyafeti giyen bando takımı da 23 Nisan şarkıları çalarak ilçeyi turladı. Balçova’nın her sokağına giren araçlar çocukların 23 bayramını kutladı.

Narlıdere

izmir-de-23-nisan-buyuk-coskuyla-kutlaniyor-721327-1.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl coşkusu Narlıdere’de balkonlara taşındı. Korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan aileler ve çocuklar balkonlarını bayraklarla süsledi, en güzel şarkılar yine birlikte söylendi. Başkan Ali Engin “Milli değerlerimize sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi. Narlıdere Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’ncü yılında, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan Narlıdereliler için araç konvoyu yaptı. Belediye araçlarından çocuk marşları ve bayram şarkıları çalındı. Balkonlarını Atatürk ve Türk Bayrakları ile süsleyen Narlıdereliler, coşkuya bu kez evlerinden ortak oldu. Tüm cadde ve sokaklarda coşku eksik olmadı. Vatandaşlar balkonlarında ve kapı önlerinde marşlara eşlik etti.

Kuşadası

Kuşadası’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı koronavirüs salgın hastalığına karşı alınan tedbirler nedeniyle buruk bir havada kutlandı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle evlerde karşılanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak “Milli iradenin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Evlerimizde olmamız 23 Nisan coşkusunu yüreklerimizde hissetmemize engel değildir. Tüm çocuklarımıza söz veriyorum, bu günleri geride bıraktığımızda, Kuşadası sahilinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi.

MUĞLA VE MANİSA

Bodrum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Bodrum Belediye Meydanı'nda tören düzenlendi. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, çeşitli oda ve STK temsilcileri ile emniyet mensupları katıldı. Belediye Meydanı'ndaki tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un mesajı okunurken, ardından ise çocuk şarkılarının çalınmasıyla tören sona erdi. Törenin ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz ve CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, üzerinde Türk Bayrakları bulunan balonları gökyüzüne bıraktı.

Turgutlu

Turgutlu Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında tören alanına 100 çocuk ayakkabısı bıraktı ve balonlarla süsledi. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kısıtlı katılımlarla gerçekleşti. Sokağa çıkması kısıtlandırılan 20 yaş altındaki çocuklar törenlere katılamadı. Turgutlu Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılına özel 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanına 100 çocuk ayakkabısı getirdi. Ayakkabılar Türk ve Atatürk Bayraklarıyla süslenerek çocukların temsiliyeti sağlandı.