İzmir'de depremzedeler açıklama yaparak, kura çekimi sonrasında 1’inci proje alanında açıkta kalan 24 kişinin hiçbir yerde tapu kaydı olmadığını belirtti.

İzmir'de 24 depremzedenin hiçbir tapu kaydı yok

BİRGÜN EGE

İzmirli depremzedeler proje alanı mağduriyetine ilişkin bir kez daha basın açıklaması gerçekleştirdi. 1’inci proje alanında yapılan açıklamada depremzedeler, 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde hem can hem de evlerini kaybettiklerini dile getirdi.

Depremden bu yana geçen süre boyunca 15 aydır proje alanları olarak oluşan mağduriyetlerin artarak devam ettiğini belirten İncilay Irmak, “Bize anahtarlarımız kısmen teslim edildi. Teslim edilmiş olmasına rağmen yüklenici firmalar bize kaba inşaattan farkı olmayan teslim ettiği evlerimiz hiçbir şekilde yaşam alanına uygun olmamakla beraber, güvenliği ve mahremiyeti bulunmamaktadır” dedi.

Irmak, “Yapılan kira yardımları, evlerimizin teslimatlarına kadar geçerli olduğu için, (TOKİ) tarafından teslim edildiği iddia edilen evlerimiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığı söylenen kira yardımları kesilmiştir. Anahtarlarını teslim alan hissedarlar, bu aydan itibaren hiçbir şekilde kira yardımı alamamaktadırlar. Buna göre evlerimiz neye istinaden teslim edildi? Bizler kaba inşaattan farkı olmayan, oturulacak bir ortam olmamasına rağmen, evlerimizi kusursuz ve eksiksiz teslim etmiş gibi işlem yapıp, kira yardımını kesmişlerdir. Bu yanlışlığın en kısa sürede çözülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

"YAPILACAK ŞEYLER BU KADAR MI ZOR?"

Irmak, “Çözümü size öneri olarak sunmuş olmamıza rağmen, hala Trafo alanı ile ilgili hiçbir gelişme olmadı. Yapıyoruz, yapacağız dediğiniz şeyler bu kadar mı zor? Çoktan yapmış olmanız gerekirken bizler neden hala mağduriyet yaşıyoruz” dedi ve ekledi: “Kura çekimleri sonucunda teslimatları yapılan blokların arsa hissedarları ne yazık ki; hisseleri gasp edilmiş olup, 24 hissedar açıkta kaldı. Olayın tuhaf olan kısmı, herhangi bir yerde tapu kayıtları da bulunmuyor. Yani dün birey, arsada hissedarken bugün hiçbir şekilde öyle bir hakkı yok. Bu ve bunun gibi durumlarla ilgili mağdur olan hissedarları, başkalarının arsalarına mı hissedar yapacaksınız? Bu durumda ortak ettiğiniz arsa hissedarları, mağdur olmayacak mı?”