İzmir'in Konak ilçesinde, kaçak tek tırnaklı hayvan kesimi yapan 3 kişi suçüstü yakalandı. 10 katır, 3 eşek kurtarılırken, kesildiği belirlenen tek tırnaklı 6 hayvana ait deri ve kesilen uzuv parçaları bulundu.

İzmir'de 3 kişi, eşek keserken yakalandı

İzmir'de Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, İşçiler Caddesi'ndeki eski un fabrikası civarında kaçak kesim yapıldığını belirledi.

Söz konusu yere operasyon düzenlendi. Kaçak kesim yaptığı belirlenen 3 kişi suçüstü yakalandı. Kesilen 6 tek tırnaklı hayvana ait deri ve uzuv parçaları ele geçirildi. Ele geçirilen hayvan deri ve uzuvları Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince bölgeden alınarak güvenli şekilde imha edildi.

Olay yerinde bağlı bulunan 10 katır ve 3 eşek kurtarıldı. Kurtarılan hayvanlar Bornova Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na teslim edilip, korumaya alındı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, kesilen hayvanların kendilerine, bağlı bulunan hayvanların ise kendilerine ait olmadığını ileri sürdü.

Suçüstü yakalanan üç kişi hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre yasal işlem uygulanmak üzere ortak tutanak tanzim edildi ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.