İzmir’de adalet yerini buldu, istismar cezasız kalmadı

ARDA ÖZARDA

İzmir’in Karaburun ilçesinde 19 yaşındaki M.D 4.5 yaşındaki öz kuzenine cinsel istismar suçundan 10 yıl cezaya mahkum edildi. Bugün gerçekleşen karar duruşmasına Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İzmir Bürosu (UCIM) avukatları ve gönüllüleri katıldı.


Mahkeme kararının açıklanmasından sonra Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği İzmir Bürosu, İzmir Adliyesinin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Dernek adına konuşan Avukat Sevgi Göçmen, “ Bugün, ne yazık ki bizleri son derece üzen bir istismar olayının; öz kuzeni tarafından nitelikli cinsel istismara uğrayan 4,5 yaşındaki çocuğumuzun duruşmasındaydık. UCİM’e ihbarda bulunarak bizlerden destek isteyen çocuğumuzu ve ailesini yalnız bırakmamak, tepkimizi ve desteğimizi göstermek adına buradayız. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak takip ettiğimiz tüm davalarımızda olduğu gibi bu davamızın da sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildirmek isteriz” dedi.

“İNDİRİM UYGULANMAMASI UMUT VERİCİ BİR KARAR”

Bu davada sanık M.D’ye iyi hal indirimi uygulanmamasının emsal bir karar olduğuna değinen Av.Sevgi Göçmen, “Davanın karar celsesi olan bu duruşmada, mahkeme tarafından sanığa 10 yıl hapis cezası verildi. Herhangi bir takdiri indirim uygulanmadı ve derhal tutuklanmasına karar verilen sanık, tutuklandı. Mahkemenin bu kararının UCİM olarak bizleri çok umutlandırdığını belirtmek isteriz” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR KONUŞACAK, UCİM YANLARINDA OLACAK”

UCIM’in her daim ailelerle ve mağdurlarla iş birliği içinde olduğuna değinen Av. Sevgi Göçmen , “Mücadelemize ve çocuklarımız için güzel ve yaşanılabilir bir alan yaratabileceğimize olan inancımız sonsuzdur. Bu inanç doğrultusunda başarana kadar devam edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler UCİM olarak diyoruz ki ; “İstismar felakettir. Çocuklar konuşacak , UCİM yanlarında olacak.” Çocuklarımızın ve ailelerinin yaşanılan bu süreçlerde desteğimize ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor, herkesi mücadelemizde yer almaya ve destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.