İzmir'in Bayraklı ilçesinde D.Y. isimli bir kadın, davalık olduğu doktorun bulunduğu aile sağlık merkezine saldırarak hemşireyi darp etti

İzmir’de, aile sağlığı merkezinde hemşire darp edildi

BERKAY SAĞOL

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan 5 No'lu Alpaslan Aile Sağlık Merkezi'ndeki sağlık çalışanları, D.Y. isimli kadın tarafından saldırıya uğradı. Aile hekimi olarak görev yapan doktor Özgür Akkoç ile daha önce davalık olduğu öğrenilen kadın, bu kez davada şahitlik yapan hemşireye saldırarak boğazını sıkıp, tekme attı. Sağlık çalışanlarının şikâyeti sonucunda soruşturma başlatılırken, saldırgan D.Y'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Aile sağlığı merkezleri için mutlaka koruma tedbirlerinin alınması gerektiğini söyleyen, doktor Özgür Akkoç, "Bu yaşadığımız olay ilk değildi. Bu şahıs 6 ay önce benzer hareketlerinden dolayı 14 ay hapis cezası almış bir şahıs. Hapis cezası da para cezasına çevrilip ertelendi ve aramızda dolaşmaya devam etti. Şahıs mahkeme çıkışında dahi bize saldırdı. Araya polis girdi ve akabinde mahkemeden bir saat sonra merkezimize gelerek hemşireye tekme attı, karakolluk oldular. Her gün sosyal mesafeden bahsedilen, izolasyondan bahsedilen bu günlerde bir saldırgan hemşiremizin boğazına sarılıyor, tekme atıyor ama yarım saat bile karakolda durmadan salıveriliyor. Sağlıkta şiddetle ilgili mutlaka acil önlemler alınmalıdır. Daha da acili hastanelerin poliklinik yapmadığı bu günlerde aile sağlık merkezlerine mutlaka koruma verilmesi gerektiğini düşünüyorum yoksa benzer olayları her gün yaşayabileceğimizden korkuyorum" diye konuştu.

"SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI"

Yaşanan saldırıyla ilgili BirGün'e açıklama yapan İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Birol Kocaman ise, yaşanan darp ile ilgili beyaz koda bildirimde bulunduklarını sürecin takipçisi olduklarını belirterek, "Pandemi sürecinde sağlık çalışanları risk altında ve çok büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu yaşananlar bize gösterdi ki pandemi sürecinde insanlar fazlasıyla gergin olacak. Bu yüzden Aile Sağlığı Merkezleri için gerekli koruma tedbirlerinin alınması ve sağlıkta şiddet yasasının da bir an önce çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Türk Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Barış Koçak da, "İçinde bulunduğumuz bu salgın günlerin de hala sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara uğrayarak darp edilmesi bizleri kahretmektedir. Korona virüs ile mücadelede bir tek sağlık çalışanın dahi önemi çok büyüktür. Bizler acilen çok süratli bir şekilde, bugünlerde sağlık personeline uygulanan şiddetin terör suçu kapsamında sayılmasını istiyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarına karşı Sıfır Toleranslı alan uygulamasının bir an önce meclisten geçmesini istiyoruz" dedi.