Benzin, motorin ve LPG'ye zam haberi sonrası İzmir'deki akaryakıt istasyonlarında uzun araç kuyrukları oluştu

İzmir'de akaryakıt kuyruğu

BERKAY SAĞOL

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzine 1 lira 2 kuruş, motorine 1 lira 6 kuruş, otogaza 65 kuruş zam kararı alındığını açıklamış; zamların pompalara bu gece yarısı itibariyle yansıyacağını duyurdu.

Zam haberinin ardından, araçlarının deposunu doldurmak isteyen yurttaşlar, akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı bölgelerde kuyruklar kilometrelerce uzadı. Akaryakıt kuyruğunda BirGün'e konuşan bir yurttaş, yaklaşık 40 dakikadır kuyrukta beklediğini söyleyerek, "Bundan önce bir benzin istasyonuna daha gittim. Kuyruktan içeri giremedim. Burada da arabayla dur kalk yaparken alacağımız benzini de yok ettik. Ne yapacağız bilmiyorum" dedi.

Kuyrukta bekleyen Yaşar Kaya isimli bir başka yurttaş ise, "Akşamüzeri öğrendim zam haberini işten çıkınca direkt benzinliğe geldim ama kuyruk bir türlü bitmiyor. Herhalde 1 saate bana sıra anca gelir. Eğer benzin istasyonunda yakıt bitmezse alırım. Cebimizdeki paranın zaten bir değeri yok en azından 40-50 TL ne olsa kârdır diye bakıyoruz. Artık bu hale geldik" diye konuştu.

Uzun kuyruk sonrası yakıt almayı başaran bir yurttaş ise şunları dile getirdi: "Yaklaşık 30 litre bir akaryakıt aldım. Yarın alsam bugün ödediğimden 30 TL daha fazla ödeyecektim. 30 TL için 20 dakika kuyruk bekledim. Bizi bu hale getirdiler."

izmir-de-akaryakit-kuyrugu-947764-1.