İzmir’de AKP’de parti içi görev alamayan, seçilemeyen ve görev süresi biten üyeler Kızılay’a yönetici olurken, şimdi de tam tersi görevlendirmeler yapıldığı öğrenildi.

İzmir'de AKP-Kızılay arasında kadro paslaşması


AYCAN KARADAĞ

Yolsuzluk ve israf iddiaları ile gündemden düşmeyen Kızılay, İzmir’de iktidarı bir türlü ele geçiremeyen AKP’nin arka bahçesi olmuş durumda.

AKP’de parti içi görev alamayan, seçilemeyen ve görev süresi biten üyeler, kısa bir süre sonra Kızılay’a yönetici olarak atanırken, ilçe başkanlıkları ya da yönetimler için aday bulunmayan yerlerde ise Kızılay kadroları devreye giriyor.

Bunun son örneği Narlıdere’de ortaya çıktı. Uzun zamandır ilçede yerleşik olan Bekar ailesinin değişik fertlerince yönetilen AKP Narlıdere İlçe Teşkilatında, mevcut başkan Kadir Bekar’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından aday arayışına giren AKP İzmir İl yönetimi, Narlıdere ilçe başkanlığı için aday bulamayınca imdada Kızılay kadroları yetişti.

Genel Merkez ile yapılan görüşmeler sonucunda Kızılay Narlıdere ilçe temsilcisi Metin Yıldırım, AKP Narlıdere İlçe başkan adayı olarak belirlendi. Tek aday olarak seçimlere katılacağı öğrenilen Yıldırım’ın yönetim kurulu listesine, Kızılay yönetimlerinden de isim alacağı iddia edildi. Yıldırım, Kızılay yöneticiliğinden önce de AKP İzmir İl Teşkilatı’nda Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

KIZILAY BAŞKANI İL KONGRE DELEGESİ YAPILDI

Öte yandan Kızılay ve AKP arasında yapılan kadro devşirmeleri ve organik ilişki Gaziemir’de de ortaya çıktı. Gaziemir Kızılay İlçe Başkanı Davut Dinçel, AKP’liler için önemli bir “rütbe” kabul edilen İl Kongre Delegesi olarak AKP İlçe Başkanı Selahattin Serdar Muçay’ın listesinde yer aldı.