İzmir’de bir işçi daha açlık grevine başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken işten atılan taşeron işçisi Mahir Kılıç, işine geri dönebilmek için başlattığı açlık grevi eyleminde 179 günü geride bırakırken, Bornova’da da işten atılan bir taşeron işçisi açlık grevine başladı. Ahmet Işıkoğlu adlı işçi, işine geri dönene dek eylemini sürdüreceğini duyurdu.

Hükümetin ‘taşerona kadro’ adıyla yaptığı düzenlemenin ardından binlerce taşeron işçisi, KHK’de şart koşulan güvenlik soruşturması nedeniyle işlerini kaybetti. Bu işçilerden biri de belediyede 6 yıldır çalışan Ahmet Işıkoğlu oldu. Bornova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nde çalışırken hükümlü olduğu ve güvenlik soruşturmasından geçemediği gerekçesiyle işten çıkarılan Işıkoğlu, üç gündür açlık grevi yapıyor. Işıkoğlu, “Çocuklarımı açlığa mahkûm etmek istediniz, ne var ki ben sizi açlığımla mahkûm edeceğim” dedi.

Öte yandan Konak Meydanı’nda 180 gündür açlık grevinde olan ve sağlık durumu gittikçe kötüleşen Mahir Kılıç için CHP Genel Merkezi’nin İzmir milletvekillerinden Alaattin Yüksel’i görevlendirdiği, Yüksel’in dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüğü öğrenildi.