İzmir'de Boğaziçi Üniversitesi direnişine destek eylemine polis müdahale etti. CHP İzmir Milletvekilli Mahir Polat, "Darp edildim. Milletvekilli olduğumu bildikleri halde bana saldırdılar" dedi. Öte yandan Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, gözaltına alınan yurttaşların serbest bırakıldığını bildirdi.

İzmir'de Boğaziçi direnişine destek eyleminde gözaltına alınan yurttaşlar serbest bırakıldı

BERKAY SAĞOL

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapmak istediği Boğaziçi öğrencileri ile dayanışma eylemine polis müdahale etti. AA'nın aktardığına göre, polisin sert müdahalesi sonucu 51 kişi gözaltına alındı. Daha sonra bu kişiler arasında yer alan 2 avukat serbest bırakıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İfadeleri tamamlanan 49 kişi sağlık kontrolü sonrasında serbest bırakılmak üzere Alsancak Devlet Hastahanesine götürüldüler. Tüm bu süreçte yaşanan kötü muamele ve işkencelere ilişkin olarak da suç duyurusunda bulunuldu. Takipçisi olacağız" denildi.

Emek ve Demokrasi Güçleri ile İzmir Üniversite Dayanışması, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine dönük gözaltı ve tutuklamalara karşı yapmak istediği açıklamaya polis müdahale etmiş ve 51 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişiler arasında yer alan 2 avukat serbest bırakılmıştı.

izmir-de-bogazici-direnisine-destek-eylemine-polis-mudahalesi-gozaltilar-var-837436-1.

izmir-de-bogazici-direnisine-destek-eylemine-polis-mudahalesi-gozaltilar-var-837440-1.

Polisin sert müdahalesinde yaralanan CHP İzmir Milletvekilli Mahir Polat, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Burada Boğaziçi’ne destek vermek için basın açıklaması yapmak istedik. Hiçbir şey yokken polis geldi ve saldırmaya başladı. Hedef göstererek bizlere saldırdılar. Ben de darp edildim. Milletvekilli olduğumu bildikleri halde bana saldırdılar. Biber gazları sıktılar. Bu yapılanlar memleket adına utanç vericidir” dedi.

SOL PARTİ: 60'A YAKIN GÖZALTI VAR, İŞKENCE GÖZALTI ARAÇLARINDA DA DEVAM EDİYOR

SOL Parti İzmir İl Örgütü hesabından yapılan açıklamada da, aralarında Parti Meclisi (PM) üyesi Ozancan Özgür ve iki üniversiteli yurttaşın da sert müdahale ile gözaltına alındığı ve kötü muamelenin gözaltında da sürdürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Boğaziçi öğrencileri ile dayanışma eylemine polis saldırdı. Aralarında PM üyemiz Ozancan Özgür’ün ve iki üniversiteli arkadaşımızın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. İşkence gözaltı araçlarında da devam ediyor. Gözaltılar derhal bırakılsın!" denildi.

izmir-de-bogazici-direnisine-destek-eylemine-polis-mudahalesi-gozaltilar-var-837449-1.

'AŞAĞIYA BAKMAYACAĞIZ'

İzmir Üniversite Dayanışması müdahalenin ardından Kordon'da açıklama yaptı. Açıklamada, "Haftalardır öğrencilerin mücadelesi sürüyor. Başını eğmeyen sıra arkadaşlarımızın yanındayız. Önce üniversitenin kapısına kelepçe vurdular, sonra arkadaşlarımızı hedef gösterip tutukladılar. Tüm baskılar bizi yıldıramaz. İstanbul'dan İzmir'e irademizi ortaya koyduk. Arkadaşlarımız atanmış rektör istemiyoruz dediği için işkenceyle gözaltına alındı. Gezi'nin korkusunu iliklerine kadar hisseden iktidar her yerde halka müdahale etti. Gözaltına alınan arkadaşlarımız hala serbest bırakılmadı. Çözümün işkence, baskı olduğunu düşünen iktidara cevap vermeye devam ediyoruz. Aşağıya bakmayacağız. Bu kayyumlar düzenini yıkacağız. Bugün bu öfke tüm öğrencilerin, tüm emekçilerin ve tüm ezilen halkların öfkesidir" denildi.

POLİSİN EYLEMCİLERİN GÖZÜNE YAKIN MESAFEDEN BİBER GAZI SIKTI

İzmir'de polis, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eyleminde protestocuların gözüne yakın mesafeden biber gazı sıktı. Evrensel'in aktardığı videoya göre, anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.