İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte artan koronavirüs vakaları ile ilgili "Son iki gündür İzmir kendi rekorunu kırıyor. Vefat sayılarında da artış var" dedi.

İzmir'de Covid-19 vakaları rekor seviyeye ulaştı, Vali Köşger'den uyarı geldi

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, son 2 günde İzmir'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarının rekor kırdığını söyledi.

​​​​​​​Köşger, Balçova'daki bir otelde kentin asayiş performansının değerlendirildiği toplantıda gazetecilerin koronavirüs vaka sayılarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Vaka sayılarında ülke genelinde görülen artışın İzmir'e de yansıdığını ifade eden Köşger, rakam vermek istemediğini ancak rakamların rekor seviyelere çıktığını dile getirdi.

izmir-de-covid-19-vakalari-rekor-seviyeye-ulasti-vali-den-uyari-geldi-970919-1.
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger

Köşger, şöyle konuştu:

"Son 2 gündür İzmir kendi rekorunu kırıyor. Ciddi şekilde arttı rakamlar. Depremin ertesinde bizim gördüğümüz bir pik vardı. İzolasyonda olan herkes sokağa çıkmış ve birbirine bulaştırmıştı. O pik nokta aşıldı. Ciddi şekilde en yüksekteyiz. İki gündür İzmir kendi rekorunu egale ediyor. Sürekli artıyor. Vefat sayısı da artıyor. Ölümcüllüğü, evet eskiye nazaran düşük oranda ama ölen sayısı da artıyor."

TÜRKİYE'DE SON VERİLER

Öte yandan SağlımBakanlığı'nın 20 Ocak verilerine göre, ülkede son olarak 414 bin 312 Covid-19 testi yapıldı, 71 bin 843 kişinin testi pozitif çıktı. 166 kişi yaşamını yitirdi. İyileşen sayısı ise 85 bin 948 oldu.