İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler, işlerine geri dönmek için eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin bugün yapmak istediği oturma eylemi ise polis tarafından Valilik kararı gerekçe gösterilerek engellendi.

İzmir'de direnen işçilere polis engeli!

Berke YENİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne taşeron hizmet veren GSM Medya Sosyal Sağlık Hizmetleri şirketinde işten çıkarılan işçiler, işlerine geri dönmek için başlattığı oturma eylemlerini sürdürüyor.

Eylemin 8’inci gününde de belediye önüne giderek oturma eylemi yapmak isteyen işçilerin önü, sokağın başında polisler tarafından kesildi. Polis valilik yasağını gerekçe göstererek işçilerin, belediyenin önüne geçmesini engelledi. İşçiler ise, yasağın bir gerekçesinin olmadığını ve işlerini geri istediklerini belirterek, polis barikatının önünde bekleyişini sürdürüyor.

'DİRENİŞİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

BirGün’e konuşan işçilerden Sevgi Esen, “Yaptığımız eylem meşrudur, meşru olmayan bir durum yok. Polis yaptığımız eylemin yasal olmadığını, gözaltı yapacaklarını söyledi. Ses çıkarınca, slogan atınca polis müdahale ediyor. Bugün arkadaşlarımız şirket yöneticileriyle konuşmaya gitti. Sonuç alana kadar buradayız, direnişimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

direnen-iscilere-polis-engeli-1047543-1.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne taşeron hizmet veren GSM Medya Sosyal Sağlık Hizmetleri şirketi, geçtiğimiz hafta 31 evde sağlık ve bakım işçisini işten çıkarttı. İşçiler, işten çıkarıldıklarını hiçbir sebep belirtilmeden dâhil oldukları Whatsapp grubuna gelen bir mesaj ve ardından gruptan çıkarılmalarıyla öğrendi. İşlerine geri dönmek ve kadrolu istihdam isteyen işçiler, Konak’ta bulunan belediye binası önünde oturma eylemine başladı.