DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili belediyeleri arasında yürütülen TİS süreçleri tıkandı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, yaklaşık 5 bin işçiyi kapsayan TİS görüşmelerinde uzlaşı sağlanamaması halinde greve gidileceği duyuruldu.

İzmir’de dört belediyede grev hazırlığı

BİRGÜN EGE

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı (DİSK) Genel-İş Sendikası ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri; Bornova Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, Buca Belediyesi ve Dikili Belediyesi’nde tıkandı. Dört belediyede yürütülen ve yaklaşık 5 bin işçiyi kapsayan TİS süreçlerine ilişkin DİSK tarafından sendika binasında yapılan basın açıklamasında, anlaşma sağlanamaması halinde greve gidileceği duyuruldu.

Belediyelerde yürütülen TİS süreçlerine dair açıklamalarda bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “İzmir’ de örgütlü olduğumuz dört belediyemizdeki üyelerimizi kapsayan toplu iş sözleşmeleri ile ilgili yasal süreçlerin sonuna yaklaştığımızı bildirmiştik. İzmir’de bugün itibariyle Bornova, Bayraklı, Buca ve Dikili Personel AŞ sözleşmelerinde arabuluculuk süreçleri sonlanmıştır. Sendikamızın masada bitirme niyetini her seferinde dile getirdiği bir ortamda, geçen haftaya kadar gelinen ve ağır işleyen sözleşme süreçleri için belediye taraflarına da bilgi verilmiş ve o zamandan bugüne dek bazı ilerlemeler gözlenmiştir. Özellikle Buca Belediyesi’nde örgütlü şubemiz yaptığı görüşmelerle sözleşmeyi bitirme noktasına yaklaştırmış, Bayraklı’ da görüşmeler hızlanmış ve bugünde öğleden sonra devam edecektir. Bornova’da ise perşembe günü toplu iş sözleşmesi görüşme teklifi sendikamıza iletilmiştir. Bütün bu görüşmeler ve girişimler Toplu İş Sözleşmelerini masada en iyi şekilde bitirmek, bu kente hizmet veren üyelerimizin refahını arttırmak ve emeğinin karşılığını almaktır” diye konuştu.

EKONOMİK KRİZE KARŞI YAŞAM MÜCADELESİ

Sarı şunları kaydetti: “Umuyoruz ve biliyoruz ki önümüzde hafta ortalarına kadar yaşanan süreçlerin belediyeler ve üyelerimizin adına mutlu ve kabul edilebilir bir şekilde bitmesi aksi takdirde sendikamız ve üyelerimiz yasal süreçten kaynaklı grev ilam ve grev kararlarını alarak grev hazırlıklarına başlayacaktır. En son Temmuz 2021’de zam alan ve yaklaşık 17 aydır zamsız çalışarak ekonomik krize karşı yaşam mücadelesi veren başta üyelerimiz ve sendikamız, önümüzde yaşanacak grev dalgalarında bu kentte yaşayan insanlara hizmet üretilmediğinde hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir. Bu konuda her türlü görüşmenin ve çabanın sendika yöneticilerimiz tarafından yapıldığını kamuoyuyla paylaşırız. Başta SODEM-SEN’in çözüm üretmek yerine, bu zamana kadar süren ağırdan alan tavrı nedeniyle gerçek koşulları görmezden gelen tutumları, devam ederse önümüzdeki hafta itibariyle sendikamızın alacağı grev kararlarıyla birlikte, sözleşmesi bitmeyen işyerlerimizde grev hazırlıklarının başlayacağımızı kamuoyuna bildirmek isteriz.”