İzmir Büyükşehir Belediyesi dört tesisinin elektrik ihtiyacını daha güneş enerjisinden karşılayacak

İzmir’de dört tesise daha güneş enerjisi

BİRGÜN İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi güneş enerjisiyle çalışan tesislerine dört tane daha ekliyor. Büyükşehir sürdürülebilir kent hedefi doğrultusunda Bergama Mezbahası’na 74, Aliağa İtfaiyesi’ne 68, Uzundere Çok Amaçlı Spor Salonu’na 35, Çiğli Aile Danışma Merkezi'ne 25 kilovatlık güneş panelleri kuruluyor.

Bergama Mezbahası, Aliağa İtfaiyesi ve Uzundere Çok Amaçlı Spor Salonu’ndaki güneş panellerinin montajı tamamlandı. Üç tesis kısa bir süre sonra hizmet vermeye başlayacak. Çiğli Aile Danışma Merkezi'ne kurulacak mini güneş santralinin ise yapımına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi, güneş enerjisi santralleriyle İzmir’deki toplam seragazı emisyonunu azaltırken kamu kaynaklarını etkin bir biçimde kullanmayı hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçen yıl imzaladığı İklim ve Enerji için Başkanlar Sözleşmesi’yle (Covenant of Mayors for Climate and Energy) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanı içindeki seragazı emisyonlarını 2030’a kadar en az yüzde 40 oranında azaltmayı taahhüt etmişti.

Çiğli Çamur Çürütme Kurutma Tesisi, Menderes’teki Solar Çamur Kurutma Tesisi, Bayraklı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı ve Spor Salonu, Seyrek Köpek Barınağı ve Selçuk Katı Atık Transfer İstasyonu İzmir’de yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilmiş elektriği kullanan diğer tesisler olarak sıralanıyor. ESHOT’un Buca’daki tesislerinde ise yine ESHOT’a bağlı elektrikli otobüsler güneş panellerinden üretilen elektrik ile şarj ediliyor.