İzmir’de evlerinin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılan aile bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi

İzmir'de evi işaretlenen Alevi aile: Failin bulunmasını istiyoruz

AYCAN KARADAĞ

İzmir’in Gaziemir İlçesi Yeşil Mahallesi’nde oturan Alevi aile bugün İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Aile adına konuşan evin oğlu Eren Şanal, “25 senedir aynı yerde yaşıyoruz. Daha önce böyle bir durum ile karşılaşmamıştık. Orada bulunan 2 aileyiz. Bu yapılan sadece bize değil tüm Alevilere yapıldı. Olay sonrası Polis, ‘Bu çocuk işi’ falandır dedi. Ben bu kadar basit bir şey olmadığını düşündüğüm için diğer ekiplerin de çağrılmasını istedim. İncelemelerde bulunuldu. Failin bulunmasını istiyoruz. Güvende değiliz. Konu bir tarafından çarpıtılmak isteniyor. Konunun özü bizleriz. Can güvenliğimiz konusunda tedirginim. Dışarı çıktığımda herkes bana bakıyor gibi” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şube Sekreteri Av. Erdoğan Akdoğdu ise, “Toplumsal olaylarda elimizden geldiğince destekte bulunmaya çalışıyoruz. Aleviler bu coğrafya için şans. Tıpkı diğer ezilen inançlar gibi de yok sayılmış, dönem dönem katliamlara uğramıştır. Bu her dönem Alevilerin münferit olarak tek tek yada toplu olarak maruz kaldığı durumlar olaylar oluyor. Sivas’ın dumanı üstünde” diye konuştu.

İZMİR BAROSU’NDAN DESTEK

İzmir Barosu Yönetimi de Gaziemir'de evlerinin duvarına nefret sözleri yazılan aileyi baro binasında misafir etti. İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Deman Güler, saldırının bireysel bir eylemden ziyade uzun süredir sürdürülen ayrımcı bir siyasetin sonucu olduğuna söyledi.

İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Yıldız da, "Söz konusu saldırı münferit bir olay olarak görülmemelidir. Daha yakın tarihte Manisa'da da benzeri nefret söylemleri Alevi yurttaşlarımızın duvarlarına yazılmıştı. Gaziemir'de yaşanan olayın faillerinin bulunması için aileye baro olarak her türlü desteği vereceğiz. Alevi toplumu temsilcileri ve Alevi dernekleri ile de hukuki alanda işbirliğine gideceğiz" dedi.

izmir-de-evi-isaretlenen-alevi-aile-failin-bulunmasini-istiyoruz-655814-1.