İzmir'de feminist gece yürüyüşünde kadınlar barikatı aştı

BİRGÜN EGE

İzmir'de kadınlar feminist gece yürüyüşü gerçekleştirdi. Kadınlar Alsancak Liman'dan, Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürürken, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin diğer tarafından gelen grupla polis barikatını aşarak ÖSYM binası önünde buluştu.

izmir-de-feminist-gece-yuruyusunde-kadinlar-barikati-asti-989143-1.

Yapılan açıklamada, "Dinmeyen öfkemiz büyüyen dayanışmamız ile bugün Alsancak’ta ve dünyanın dört bir yanında feminist isyandayız"denildi.

Yapılan açıklamada, "Pandemi ile birlikte artan ev içi görünmeyen emek yükü, işsizlik, güvencesizlik, yoksullaşma ve yoksunlaşma ekonomik kriz ile dayanılmaz boyutlara ulaştı. Ev içi erkek şiddeti ve ölümler arttı. Özelleştirmeler politikaları ekonomik krizle birleşince sağlığa erişimimizi zorlaşıyor. Yaşamsal önemi olan HPV aşısı halen çok pahalı. Regl olanların temel ihtiyacı olan hijyenik pedler de lüks tüketim vergisine tabi" ifadeleri kullanıldı.

izmir-de-feminist-gece-yuruyusunde-kadinlar-barikati-asti-989144-1.

İstanbul Sözleşmesi'bin feshedilerek katliamların önünün açıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar dile getirildi: ""Bugün de dinmeyen öfkemiz, büyüyen dayanışmamız, feminist isyanımız ile her gün haykırdığımız eşitlik ve özgürlük sloganlarımızı birleştirmeye, 8 Mart’ın direnişçi ruhuyla tüm dünyada haykırılan seslere ses olmaya geldik. Bu kentin taşına toprağına özgürlüğü yazdırana kadar buradayız."