İzmir'de, fırtınanın neden olduğu olumsuz hava koşulları nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından turuncu alarm verildi. Vapur seferleri iptal edildi.

İzmir'de fırtına: Vapur seferleri iptal edildi

İzmir’de geçen hafta etkili olan sel felaketi bu hafta yerini şiddetli fırtınaya bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kentte, turuncu alarm verildi.

Öğle saatlerinde başlayan rüzgarın yerini fırtınaya bırakmasıyla yurttaşlar, Kordon’da yürümekte zorlandı. Tüm vapur seferleri ise saat 13.00 itibarıyla iptal edildi. Fırtına ile sağanağın etkili olacağı kentte yurttaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

İZMİRLİLER TEDİRGİN

Melih Karaman, vapur seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal olduğunu iskeleye geldiğinde öğrendiğini belirterek, "Deprem, sel, fırtına hepsini bir arada yaşıyoruz. Artık üzülmeye başladık. İzmir, bir türlü felaketlerden kurtulamıyor. Vapur seferleri iptal olduğu için alternatif diğer ulaşım araçlarını kullanacağız" dedi.

Taner Günsan da “Kuvvetli bir rüzgar var. Bireysel olarak tedbirlerimizi almalıyız” dedi.

KARAYOLUNDA BİR ŞERİT KAPATILDI

Karşıyaka Yelken Kulübü önünde lodosunda etkisiyle deniz suyunun taşması sonucu tramvay ve yaya yolunda ulaşım sağlanamazken, karayolunun da bir şeridi önlem amaçlı trafik ekipleri tarafından kapatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler biriken suları boşaltmak için bölgeye su boşaltma pompası kurdu.

Biriken sular nedeniyle tramvaylar zorlukla ilerledi. Bostanlı Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların teknelerinin fırtınadan zarar görmemesi için özel önlemler aldıkları görüldü.