İzmir Gündoğdu Meydanı’nda Gezi Direnişi’nin 7’nci yıl buluşması gerçekleştirildi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan açıklamada, Gezi Direnişi’nin dayanışmanın yeryüzünde çizilmiş en güzel resmi olduğu ifade edildi

İzmir’de Gezi anması: Gezi, dayanışmanın yeryüzüne çizilmiş en güzel resmidir

BİRGÜN İZMİR

Gezi Direnişi’nin 7’nci yıl dönümünde, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından Gündoğdu Medyanı’nda bir buluşma gerçekleştirildi.

Buluşma, yaşanan Covid-19 salgını sebebiyle sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde organize edildi.

KESK İzmir Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam tarafından okunan basın açıklamasında, Gezi Direnişi’nin aradan geçen 7 yıla rağmen hafızalardaki tazeliğini koruduğu vurgulandı. Buluşmaya CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Veysel Beyazadam, okuduğu basın açıklamasında şunları kaydetti:

TALEPLER GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR

“Gezi Direnişi’ni yaşanıp biten bir olay olmaktan çıkarıp, bugüne ve geleceğe etki eden canlı bir süreç haline getiren temel neden, Türkiye’de yaşayan ve iktidarın baskıcı, otoriter uygulamalarından rahatsız olan her kesimin, alanlara çıkarak tepkisini göstermiş olmasıdır. Türkiye’de yıllardır kamu emekçilerinin, işçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, kadınların, gençlerin, toplumun tüm ezilen ve dışlanan kesimlerin taleplerinin görmezden gelinmesine karşı savunulan talepler, günümüzde de geçerliliğini korumaktadır.”

‘FLOYD VE ALİ İSMAİL’ MESAJI

Covid-19 salgının devam ettiği bu süreçte AKP’nin baskıcı politikalarını ve uygulamalarını sürdürdüğü ifade eden Beyazadam, “Salgına ve diğer sorunlara dönük toplumsal sorumluluğu gereği siyasi iktidarın uygulamalarını eleştiren, öneriler getiren meslek birlikleri ve barolar salgın döneminde siyasi iktidarın hedefi haline gelmiştir. George Floyd’un boynuna çöken diz dünyanın her yerinde emekçilerin, yoksulların, dışlanmışların, egemene muhalefet edenlerin boynundadır. Ali İsmail’i öldüren el ile boynumuza çöken diz aynı vücuda aittir. Sermayenin ve egemenin vücududur o. Derisinin rengi, konuştuğu dil, etnik kökeni farklı olanı, kendisi gibi düşünmeyeni, yaşamayanı, inanmayanı yok ederek varlığını sürdürmeye çalışan bu yaklaşıma karşı ısrarla ve inatla eşitlik ve özgürlük mücadelemizi sürdürdük, sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘GEZİ, KORKU DUVARINI YIKMIŞTIR’

Gezi Direnişi’nin AKP iktidarının demokratik tepkiler karşısında sürdürdüğü ayrımcı ve saldırgan tutumuna karşı güçlü bir yanıt olduğunu söyleyen Beyazadam, “Gezi Direnişi, 1980 sonrasında örülen ve AKP iktidarı döneminde dikenli tellerle çevrilen o büyük korku duvarını yıkmış, yürünmesi gereken yolu göstermiştir. Son dönemde tekçi söylemle birlikte artan baskı, yasak ve sindirme politikalarına karşı örgütlü ve kitlesel mücadeleden başka çıkar yol görünmemektedir. Gezi; emekle, bilimle kurulacak yeni bir toplum, yeni bir ülke için hayallerimizden, umutlarımızdan vazgeçmemenin adıdır. Umuttur, dirençtir, yaşama sıkı sıkıya sarılmaktır, paylaşmaktır, birlikte yaşamaktır, saygıdır, bir arada farklı olabilmektir, birlikte öğrenmektir, geleceğimize sahip çıkmaktır, özgür ve eşit bir dünya düşünün peşinde koşmaktır, özgürce dans etmektir” dedi.