İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine gıda paketleri ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi metropol dışındaki 19 ilçede daha etkin bir çalışma yürütmek için başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun yönetiminde şirketlerin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürleri ile ilçelerde sahaya çıktı

İzmir'de gıda paketi yardımı sürüyor: Tunç Soyer çalışmalara katıldı

BİRGÜN İZMİR

“Kriz Belediyeciliği” altında çalışmaları örgütlemek, koordine etmek ve kolaylaştırmak için metropol dışında kalan 19 ilçe için de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer farklı bir çalışma modeli yürürlüğe koydu. Belediye adına destek sağlamak ve yardım götürmek üzere Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu liderliğindeki belediyeye bağlı 13 şirketin yönetim kurulu başkanlarının ve genel müdürlerin her biri bir ilçede görevlendirildi.

Her ilçede görevlendirilen isimler, burada belediye başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Yerel Yönetim Hizmetleri birimleriyle koordineli bir şekilde yurttaşlara destek veriyor. Görev aldıkları ilçelerde yurttaşların ihtiyaçlarını sorarak sorunları belirleyen yöneticiler ihtiyaç halinde gıda desteği, maske ve eldiven dağıtılması ve aksayan belediye hizmetlerinin bitirilmesi konusunda şirket olanaklarını da kullanıyor. Kendi görev yeri Aliağa olan, aynı zamanda 19 ilçedeki organizasyonu da yürüten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, çalışma yaptıkları yerlerde parti ayrımı gözetmediklerini, her ilçede titiz bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Özuslu, “İster CHP’li belediyeler olsun, isterse AK Partili belediyeler olsun, her yerde aynı özveri ile çalışıyoruz. Bizler görev yaptığımız yerde Büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında koordinasyonu sağlayacağız. Bu model ile metropol dışındaki ilçelerin fiziki uzaklığından kaynaklanan dezavantajını gideriyoruz” dedi.

GIDA PAKETİ DAĞITIMI SÜRÜYOR

Öte yandan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi “Biz Varız” kampanyasına destek oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi inşaat mühendislerinin dayanışma paketlerini Buca’da dağıttı. Dağıtıma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eldiveni, maskesi ve siperliğiyle katıldı. Soyer dayanışma çağrısını yineledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal etkilerini azaltmak için başlattığı “BizVarız” kampanyasına İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi de destek verdi. İMO tarafından alınan 230 adet gıda paketi, Buca ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi’nde dağıtıldı. Dağıtıma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer eldiveni, maskesi ve siperliğiyle katıldı. Soyer dayanışma çağrısını yineledi.

Dağıtıma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar katıldı. Dayanışma kampanyasının büyümesinin kendilerini umutlandırdığını söyleyen Tunç Soyer, “Gerçekten İzmir, İzmir’e sahip çıkıyor. Bir birine sahip çıkıyor İzmirli. Bu çok kıymetli. O nedenle çok mutluyuz” diye konuştu.