Eşrefpaşa Hastanesi sağlık emekçileri talepleri için açıklama yaparak, çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep etti

İzmir'de hastane emekçilerinden eylem: Tüm sağlık çalışanlarının çalışma koşulları iyileştirilsin

BİRGÜN EGE

Eşrefpaşa Hastanesi sağlık emekçileri, maaşlarının yoksulluk sınırının üzerine çıkması ve 3600-7200 arası ek göstergenin uygulanması talebiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Tüm Bel- Sen 1 No'lu, DİSK Genel-İş İzmir 2 ve 3 No'lu Şubeleri üyesi sağlık emekçileri Eşrefpaşa Hastanesi bahçesinde, taleplerini duyurmak için bir araya geldi.

Sebebi olmadıkları krizin faturasını ödemeyeceklerini söyleyen Tüm Bel Sen 1 No'lu Şube Başkanı Buse Elbir, “Hükümet yıllardır sağlık emekçilerine ‘Hakkınız ödenmez’ güzellemesi yaparak hakkını ödemiyor. Pandemi koşullarında riskleri göze alarak halkın sağlığı için gecesini gündüzüne katan sağlık emekçilerine reva görülen ise, yoksulluk sınırının altında ödenen ücretler oluyor. Tüm sağlık personeli hep birlikte toplum için sağlık hizmeti üretiyor. Barışçıl ortamın bozulması, meslekler arası uyumun zedelenmesi var olan sorunları çözmek biryana çığ gibi büyümesine neden olacaktır. Sağlık Ekip İşidir” dedi.

'DÜZENLEMEDE TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINI KAPSAYACAK İYİLEŞTİRME YAPILMALIDIR'

Elbir şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının taleplerini karşılayacak, emekli maaşına da yansıyacak yeterli aylık gelir, çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla ivedilikle planlama yapılmalı ve uygulamaya geçirilmelidir. Bir an önce TBMM’ye getirilecek düzenlemede tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak iyileştirme yapılmalıdır. Halk sağlığı için, koruyucu sağlık hizmetleri güçlendirilmelidir. Özel hastanelere, şehir hastanelerine aktarılacak kaynaklar kısılmalı, halkın gerçek anlamda parasız sağlık hizmeti alabilmesi için politikalar geliştirilmelidir. Yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşamaya yetecek temel ücret istiyoruz.”