İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Prof. Dr. Hülya Nutku’nun anısını yaşatmak adına Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması düzenliyor.

İzmir'de Hülya Nutku anısına yarışma

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden İzBBŞT Danışma Kurulu Üyesi ve İzBBŞT Sanat İletişim Direktörü Prof. Dr. Hülya Nutku’nun adını ve anısını yaşatmak için İzelman ortaklığı ile Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması düzenliyor.

Yarışmanın amacını, Türk edebiyatı ve tiyatrosuna yeni yazarlar kazandırmak, teşvik etmek ve yeni eserlerle ulusal tiyatromuzda farklı bakış açılarına yer vermek olarak belirleyen İzBBŞT, Türkçe eser veren yazarların; özgün, daha önce sahnelenmemiş, yayınlanmamış ve ödül almamış oyunları ile yarışmaya katılmalarını bekliyor.

izmir-de-hulya-nutku-anisina-yarisma-957755-1.

Seçici kurul üyeleri Yücel Erten, Orhan Alkaya, Prof. Dr. Adnan Akyarlı, Eren Aysan, Hakan Meriçliler, Zeynep Nutku, Kadir Efe Oruç olan yarışmada eserlerin son teslim tarihi 1 Mart 2022 olarak belirlendi.

Dereceye girmeye hak kazanan eserler ve eser sahipleri 20 Mart 2022 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzelman A.Ş web siteleri ile sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

Yarışmanın ödül töreni ise 27 Mart 2022 Dünya Tiyatro Günü yapılacak.