İzmir’de ikinci kez film ve müzik bir arada

Kültür Sanat Servisi

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü nedeniyle 100’ü aşkın uzun metrajlı film içeren zengin bir programla seyirci karşısına çıkıyor.

Direktörlüğünü gazetemizin yazarı Vecdi Sayar’ın yaptığı festivalin açılışı 10 Haziran akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Rengim Gökmen yönetiminde Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası’nın seslendireceği Zülfü Livaneli film müzikleri konseri ile yapılacak.

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, ülkemizde müzik sanatını konu alan kısa filmlerin sayısının azlığından hareketle, bu alandaki üretimi teşvik etmek amacıyla İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali çerçevesinde ulusal düzeyde ‘Müzik Konulu Kısa Film Proje Yarışması’ düzenliyor. Katılım için yaş sınırlaması olmayan yarışmaya kurmaca, belgesel ya da animasyon türünde kısa film projeleri katılabilecek. Yarışma üç etap içeriyor; ilk etapta katılımcılardan projelerinin kısa sinopsisleri ve tretmanları ile birlikte proje sahibinin özgeçmişi, filmin türü ve filmi nerede çekmek istediğine ilişkin bilgiler isteniyor. Başvurular 27 mayıs akşamına kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi’nin ‘izmir.art’ internet sitesi üzerinden yapılıyor.