İzmir’de incir zamanı: Güzelbahçe ve Torbalı’da festival düzenlenecek

Güzelbahçe’nin Payamlı Köyü’nde düzenlenecek Bardacık Festivali 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Torbalı’nın Çapak Mahallesi’nde de 18 Ağustos Pazar günü Çapak’ta festival düzenlenecek.

Payamlı Mahallesi’nde gerçekleştirilecek festival kapsamında konserler verilecek, halk dansları gösterileri yapılacak. En iyi bardacığın seçileceği ve ödüllendirileceği yarışmanın yanı sıra festivale gelenler köylüden alışveriş yapma imkanı bulacak, yapılan etkinliklerle de keyifli bir vakit geçirecek.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Biz köylümüzü desteklemezsek, köylü üretemezse göç etmek zorunda kalır. Bu zorunlu göçte köy yaşamını bitirir. Biz köylümüzü hem destekliyoruz hem de üretmesi için teşvik ediyoruz. Biz bardacığı alarak, İzmir Büyükşehir Belediyemiz Tire’den süt, Bayındır’dan çiçek alarak üreticiyi destekliyor. Bu destek sayesinde de köylülerimiz kalkınıyor, ailesine ve ülkeye ekonomik girdi sağlıyor. İzmir’in başlatmış olduğu yerelden kalkınma projesi ülkeye örnek olacak bir projedir. Her belediye de kendi içinde bulunan dinamikleri bu şekilde değerlendirirse hem şehrine hem ülkeye ekonomik güç katmış olur” dedi.

TORBALI’DA BARDACIK İNCİRİ FESTİVALİ

Torbalı’nın Çapak Mahallesi çevresinde yetişen Bardacık cinsi incirin tanıtılması amacıyla 18 Ağustos Pazar günü Çapak’ta bir festival düzenliyor.

Torbalı Belediyesi, tadıyla nam salan bölgeye has olan ve özellikle Çapak’ta yetişen Bardacık İnciri için festival düzenliyor. Hem ilçeye has Bardacık İncirinin tanıtılması hem de kır turizminin canlanması amacıyla düzenlenen festivalde, konserler, halk oyunu gösterileri, komedi performansları ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek. İzmir’den festivale katılmak isteyenler için de saat 10.00’dan itibaren her saat başı İZBAN Tepeköy İstasyonu’ndan belediyenin ücretsiz araçları servis hizmeti verecek. Yine Torbalı’dan şenliğe katılacaklar bu servisleri kullanabilecek.

BAŞKAN UYGUR’DAN DAVET

Gün boyu köy meydanında etkinliklerin olacağını ifade ede eden Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, “Torbalı’da değerlerimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Torbalı’mızın önemli tarım ürünlerinden olan ve bölgemize has gerek tadı gerekse de görünüşü ile dikkat çeken Bardacık cinsi incirimiz için Çapak’ta festival düzenliyoruz. Bu çok özel inciri, tüm Türkiye’ye tanıtmak ve herkesçe bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda 25 Ağustos’ta da Karakızlar Mahallemizde Börülce Festivali düzenleyeceğiz. Festivalimize tüm İzmir’i bekliyoruz” ifadelerini kullandı.