İzmir’in Bornova ilçesinde bir otel inşaatındaki kule vincin bir kısmı devrildi. Kazada 4 işçi yaşamını yitirdi.

İzmir'de inşaat vinci devrildi! 4 işçi hayatını kaybetti
Fotoğraf: İHA

İzmir’in Bornova ilçesi Kamil Tunca Caddesi'nde yapımı süren yaklaşık 25 katlı bir inşaata kurulu kule vincin bir kısmı devrildi.

Vinç parçaları işçilerin kaldığı konteynerın üzerine düştü.

Olay yerinde hayatını kaybedenlerden birinin vinç operatörü olduğu belirlendi.

Olayla ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bornova ilçemizde bir inşaatta vinç yükseltme çalışması esnasında meydana gelen kazada maalesef 5 vatandaşımız vefat etmiştir. 2 de yaralımız vardır. Şehrimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

"2 VATANDAŞ KAYIP"

Daha sonra ölü sayısını 4 olarak açıklayan Köşger, "Bu kazada 2'si vinç operatörü, 2'si de işçilerden olmak üzere 4 vatandaşımızı kaybettik. Vincin arka ağırlığının düştüğü bir işçi yatakhanesi konteyneri var. Orada arama çalışmaları devam ediyor. Şu an itibarıyla kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bir ilave vinç daha temin edildi. O konteynerin üzerindeki enkaz kaldırılmaya çalışılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz. Hepimizin başı sağ olsun. Tüm İzmir'e geçmiş olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

Köşger, "Her kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Hak ettikleri cezayı alacaklar. Burası yapı denetim firması ve belediyenin kontrolü altında, o süreçlerde bir ihmal varsa değerlendirilecek" dedi.

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı, 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi.

İzmir'de inşaat vinci devrildi! 4 işçi hayatını kaybettiİzmir'de inşaat vinci devrildi! 4 işçi hayatını kaybetti