CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı ve KESK İzmir Kadın Meclisi, İstanbul Sözleşmesi'ni savunacaklarını belirterek sokağa çıktı

İzmir'de kadınlar İstanbul Sözleşmesi için sokağa çıktı

BİRGÜN İZMİR

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, “Sevgili kadınlar sözün bittiği yerdeyiz. Geldiğimiz noktadan hiç mutlu değiliz. Her aldığımız nefes boğazımıza düğümlenmektedir. Bizler, yani bu memleketin kadınları bu vahşet ve zulme karşı elbette galip geleceğiz. Buradan Amazonların şehri İzmir’den tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum; Bu işin artık tartışılacak bir yanı yok. Kim rahatsız oluyorsa olsun, kimin düzeni bozuluyorsa bozulsun İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönmeliyiz. İstanbul Sözleşmesi hayat bulsun, kadın cinayetleri son bulsun” diye konuştu.

izmir-de-kadinlar-istanbul-sozlesmesi-icin-sokaga-cikti-760285-1.

MÜCADELEYİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ

KESK İzmir Kadın Meclisi ise Konak Eski Sümerbank önünde eylem gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Sibel Çelik, "İktidar kadınların yaşam hakkına kasteden yasal düzenlemelerde ısrar ettikçe kadınlar her gün daha vahşi yöntemlerle katlediliyor. Her gün sosyal medyada kaybolan bir kadının haberi daha yüreğimize o bildik ateşi düşürüyor. Cezasızlık politikasından ve iktidarın kadın düşmanlığından cesaret alan erkek failler her gün en az üç kadını katletmeye devam ediyorlar. İsimler değişse de hikâyeler hiç değişmiyor. Eşit ve özgür bir yaşamdan yana olan herkesi İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya, sözleşmenin ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" dedi.