İzmir’de Kadınlar Birlikte Güçlüdür Platformu olarak bir araya gelen yüzlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde yürüyüş gerçekleştirdi. Alsancak ÖSYM önünde toplanan kadınlar, buradan ellerinde pankart ve dövizlerle, düdük çalarak, alkış yaparak, slogan atarak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. Kadınların yürüyüşüne çevre esnafların, yurttaşların ve apartman sakinlerinin […]

İzmir’de kadınlardan 8 Mart yürüyüşü: “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”

İzmir’de Kadınlar Birlikte Güçlüdür Platformu olarak bir araya gelen yüzlerce kadın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Alsancak ÖSYM önünde toplanan kadınlar, buradan ellerinde pankart ve dövizlerle, düdük çalarak, alkış yaparak, slogan atarak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Kadınların yürüyüşüne çevre esnafların, yurttaşların ve apartman sakinlerinin de alkışlarla destek verdiği gözlendi.

Kadınlar, “Yalnız kaldım sanma kadın hareketi yanımda”, “Faturalar sizin sokaklar bizim”, “Bu bir feminist isyandır”, “Eşit işe eşit ücret” dövizleri taşırken, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” sloganları attı.