İzmir’de KHK’ler ile ihraç edilen kamu çalışanlarının yaklaşık 3 yıl önce başlattıkları oturma eylemi, 140'ıncı haftasını geride bıraktı. Eylemde konuşan Veysel Beyazadam, iktidara çağrıda bulunarak "Haksız ve hukuksuz yere ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızı derhal görevlerine iade edin" dedi.

İzmir'de KHK'liler 140'ıncı haftada eylemde: "Adaleti bu topraklara mutlaka getireceğiz"

BERKAY SAĞOL

İzmir’de KHK’ler ile ihraç edilen kamu çalışanlarının yaklaşık 3 yıl önce başlattıkları oturma eylemi, 140'ıncı haftasını geride bıraktı. Pandemi döneminde Mart ayından beri eylemi gerçekleştiremeyen kamu çalışanları, yaklaşık 7 ay sonra Karşıyaka iskele karşısında bir araya geldi. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni katıldı.

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, "Bir arada olmamız gereken salgın günlerindeki bu yok etme eğilimi, maalesef 12 Eylül 1980 darbesine rahmet okutacak bir hal aldı. 15 Temmuz 2016 darbe girişimini lütuf olarak görenler, kendi koyunlarında büyüttüklerinden kurtulmaya çalışırken kirli ellerini tertemiz arkadaşlarımıza uzatmaktan çekinmediler. İşlerinden ve sonrasında da yaşamdan ihraç etmeye çalıştıkları Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na üye arkadaşlarımız sizlerin iddianamelerinize konu olamayacak kadar temizdir. Unutulmasın ki bizler için; adalet de sizlerin ağzına yakışmayacak kadar yüce bir kavramdır ve o adaleti bu topraklara mutlaka getireceğiz" dedi.

İzmir’den iktidara seslenen Beyazadam, "Haksız ve hukuksuz yere ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızı derhal görevlerine iade edin. OHAL Komisyonu’nu lağvedin ve aldığı tüm hukuksuz kararları yok sayın. Toplumsal barışın ve el birliğiyle birlikte yaşamın zemini budur! Aksi halde hukuka bağlı olmayan politikalarınızla yönetememeye ve sorunların derinleşmesine yol açacaksınız. Herkesi bu insani değerler etrafında birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Yılgınlık yok mücadeleye devam. Mutlaka kazanacağız, işimize döneceğiz" diye konuştu.