Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle, kamu kurum ve kuruluşlarında, uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabileceği belirtilmesine rağmen İzmir’de bazı kurumların dönüşümlü çalışmadan vazgeçtiği öğrenildi.

İzmir’de kurumlar dönüşümlü çalışmaktan vazgeçti


AYCAN KARADAĞ

Koronavirüsle mücadele kapsamında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla kamuda esnek çalışma sisteminin işletilmesine ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan genelgeyle kamuda esnek çalışmanın süreceği belirtildi.

Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, karara rağmen bazı kurumların dönüşümlü çalışmadan vazgeçtiğini iddia etti.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı’nın pazartesi günü ayrımsız tüm çalışanları göreve çağırdığını, Karşıyaka Adliyesi Başsavcılığının da yetki devri nedeniyle dönüşümlü çalışmayı iptal ettiğini ifade etti.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, “Tüm kamu idarecilerini salgınla ilgili mücadelede açık tehlike ortada iken daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Dönüşümlü çalışmaya derhal geçilmeli zorunlu olmayan kamı hizmetlerine vatandaşlar sadece randevulu alınmalı, internetten yapılabilen işlemlerde vatandaşın kamu iş yerlerine gelmemesi sağlanarak temas engellenmelidir. Dönüşümlü çalışma esnek ve evden çalışmaya geçmek için Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olmasa bile 6331 Sayılı yasa yeterli yetkiyi vermektedir aslında. Kamu emekçisinin açık bir şekilde sağlığı tehdit altındadır. Yetki bekleyen idareciler bu sürede çalışanın sağlığını tehlikeye atmaktan sorumludurlar” denildi.