Şili’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yapılan ve dünyanın birçok ülkesine yayılan Las Tesis eylemi dün İzmir’de yoğun katılım sonrası bugün eyleme katılan 9 kadının gözaltına alındığı öğrenildi

İzmir’de Las Tesis eylemi sonrası kadınlara gözaltı

AYCAN KARADAĞ

Şili'deki kadınların başlattığı ve dünya çapında yayılan Las Tesis danslı protestosu, dün İzmir’de de gerçekleşti. Yoğun bir katılım ile gerçekleyen protesto sonrası bugün 9 kadının gözaltına alındığı öğrenildi. Bazı kadınların evinden alınırken bazı kadınlar sokaktan alındığı iddia edildi. 25 kişilikte bir gözaltı listesi olduğu ifade edildi. 9 kadının, kolluk ifadelerinin sonrası serbest bırakılacağı savcılık tarafından ifade edildi.

Suçlamalar ise ceza kanununun TCK 301 sayılı Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten olduğu belirtildi.
Öte yandan Nar Kadın Dayanışma hukuk ağıda baro ile işbirliği halinde süreci yürütüyor.

301. Madde ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri hakkında, ‘anayasaya aykırılık’ gerekçesiyle açılan davada Las Tesis'e ses verdi.

Alsancak'ta bir araya gelen yaklaşık bine yakın kadın, Las Tesis dansıyla kadına yönelik şiddete protesto etti.