İzmir’de Newroz, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingle kutlandı.

İzmir’de Newroz kutlamaları

BİRGÜN EGE

Bu yıl sloganı ''Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim'' olarak belirlenen Newroz kutlamaları için İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda miting düzenlendi. Olumsuz hava şartlarına rağmen mitinge; HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, SOL Parti başta olmak üzere siyasi partiler, STK’ler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, "Newroz kötü ile mücadelesinde iyinin zaferidir. Çünkü Newroz kadınların özgürlük isyanıdır” diye konuştu.

Kadınların mücadele taleplerini bir gece yarısı KHK ile kaldırdıklarını ifade eden HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “İstanbul Sözleşmesi kadınların Anayasasıydı çiğnediniz. Tıpkı bu ülkenin yasalarını ayaklar altına aldığınız gibi. Bir kez daha kadın Kürt halk, işçi düşmanı olduğunuzu gösterdiniz. Fakat bizler bugün Newrozda bahar çiçekleri gibi bütün coğrafyada açıyoruz. Dayanışma ve özgürlük barış mücadelesi veriyoruz geri adın atmıyoruz. Türkiye halklarının umudu bu savaştan çatışmadan barışa adalete kavuşmak için umudu HDP’dir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ayfer Düzdaş ve Arhat da müzik dinletisinde bulundu. Newroz halaylarla sona erdi.