İktidarın sosyal dayanışmada sınıfta kaldığı pandemi sürecinde halk birbirine yardım etmeye devam ediyor. İzmir’de öğrencilerin hiçbir destek almadan kurduğu ‘Karşıyaka Öğrenci Dayanışma Ağı’ birçok ihtiyaç sahibine ulaşıyor

İzmir’de öğrenciler yardımlaşmayı büyütüyor: 'Karanfil elden ele, dayanışmayı büyütmeye'

ARDA ÖZARDA

İktidarın sosyal dayanışmada sınıfta kaldığı pandemi sürecinde halk birbirine yardım etmeye devam ediyor. İzmir’de öğrencilerin hiçbir destek almadan kurduğu ‘Karşıyaka Dayanışma Ağı’ birçok ihtiyaç sahibine ulaşıyor.

12 Mayıs’ta kurulan Karşıyaka Öğrenci Dayanışması ihtiyaçların dayanışmayı örerek karşılayabilmek için, Edip Cansever’in Yerçekimli Karanfil şiirinden esinlenerek 'Karanfil elden ele, dayanışmayı büyütmeye' şiarıyla yola çıktı. Dayanışma ağı sokakta çalışmak zorunda kalan fırıncıdan, kâğıt işçisine, sağlık çalışanlarına kadar birçok kesime siperlik yapıp dağıtımını yaptığını ifade etti.

PAROLAMIZ 'DAYANIŞMA YAŞATIR'

Dayanışma ağındaki öğrencilerden Ceyda Bostancı, “Karşıyaka Öğrenci Dayanışması, kurulduğu bu 7 günlük zaman zarfında yönetenlerin ‘evde kalın’ çağrılarına karşı evde kalamayan çalışmak zorunda kalan sağlık emekçilerinden, kâğıt işçilerine, fırıncılardan sokak çalışanlarına kadar işçilere siperlik yapıp dağıtımını yaptı. Yine sokaklar da olup çalışmak zorunda kalan işçilere kolektif mutfaklar kurup yemek dağıtımı yaptık. ‘Karanfil elden ele, dayanışmayı büyütmeye’ şiarının yanı sıra Covid-19 pandemi sürecinde gördük ki memleketin dört bir yanının ihtiyacı olan ve bizlerin de kullanıp, parolamız haline gelen bir diğer söz de ‘Dayanışma yaşatır’ oldu. Bu dönemde tek başına kurtuluş olmaz, herkesin birbiriyle dayanışma halinde olması gerekir” diye konuştu.

izmir-de-ogrenciler-yardimlasmayi-buyutuyor-karanfil-elden-ele-dayanismayi-buyutmeye-734183-1.

“DAYANIŞMA HAYATIN HER ALANINA YAYILMALI”

Pandemi sürecinde yemek ve siperlik yardımları yapamaya devam edeceklerini ve dayanışmayı her alana yaymaya çalışacaklarını ifade eden Bostancı, “Ağı kurduğumuz günden bu güne kadar güzel tepkiler aldık, siperlik dağıtırken de yemek dağıtırken de. İnsanların ‘sadece siz mi yapıyorsunuz’ tepkisini sıkça aldık. Üniversiteliler olarak yapıyor olmamıza ya inanmıyorlar ya da şaşırıyorlar. Tabii ki bunun ardından gelen bir sürü soru... Biz kendi gücümüzle, toplumun ihtiyacı olduğu konulara yönelik cevap üretmeye çalışıyoruz. Gerçek dayanışmanın ne olduğu somutlaşarak göstermek istiyoruz. Bu güne kadar yaptığımız işler, yapmakla sınırlı olduğumuz işler değil. YKS’ye hazırlanan dostlarımız için kaynak kitap toplayıp onlara ulaştırmak, sokak hayvanlarına mama ve su dağıtmak, internet alışverişleri için kitap takası yapmak, ihtiyaç fazlası olan bebek/çocuk kıyafetlileri ve oyuncaklarını gönüllülerden alıp steril ettikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak gibi birçok şeyi yapmayı hedefliyoruz tabii ki bunlar için bizlerle birlikte dayanışacak, karanfili elden ele gezdirecek herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

izmir-de-ogrenciler-yardimlasmayi-buyutuyor-karanfil-elden-ele-dayanismayi-buyutmeye-734184-1.