Torbalı’da yer alan Oral Ambalajda, çalışan 5 işçi, Selüloz- İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkardı.

İzmir’de Oral Ambalaj'da sendikaya üye oldukları için 5 işçi işten çıkartıldı

AYCAN KARADAĞ

İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan Oral Ambalaj Fabrikası'nda 5 işçi, Türkiye Selüloz, Kağıt, Ağaç ve Mamülleri İşçileri Sendikası Sendikası’na (Selüloz- İş) üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Pandemi sürecinden işten çıkarmaların yasak olmasına rağmen işveren, "gerekçeli" olarak işten çıkarılırken, işçilerin mesaiye kalmadıkları öne sürdü. Konu hakkında Selüloz- İş Sendikası fabrika önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Teksif İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy da katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Selüloz- İş Sendikası Eğitimden Sorumlu Genel Başkanvekili Kemal Yıldırım, işverenin örgütlenme çalışmasına engel olmak için işten çıkartmalar yaptığı belirterek, “Hepimiz biliyoruz ki ülkemizde sendikal örgütlenme demek işten atılmak demektir. İşçilerin ekmekleriyle ve gelecekleriyle oynayarak, işçilere baskı yaparak sendikal örgütlenmeyi bitireceğinin düşünen işveren yanılmaktadır. Bugün başlattığımız direnişle biz bu örgütlenmeyi en kısa sürede bitireceğiz ve toplu sözleşme için masaya oturacağız. Çünkü işverenin yanıldığı bir konu var ki, o da hem işten atılan üyelerimiz hem de içeride çalışmakta olan üyelerimiz haklarına, geleceklerine ve sendikalarına sahip çıkmaya devam edeceklerdir. İşveren içeride istediği baskıyı yapsın, istediği kadar işçi çıkarsın. Bizler köle değiliz. Bizler emekleriyle çalışan işçiler ve onun öz örgütü olan sendikayız. Kaderimizi, geleceğimizi işverenin iki dudağa arasına bırakmayacağız, kendi geleceğimiz üzerinde söz sahibi olacağız" dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti: "İçeride çalışan ve şuan bizi duyan bütün işçiler rahat olsunlar. Yalnız değiller, olmayacaklar. Biz Oral Ambalaj işçilerine güveniyoruz. Geleceklerine sahip çıkacaklar ve kararlılıkla başlattıkları bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceklerdir. Bizim taleplerimiz son derece net ve açıktır. Burada vermiş olduğumuz mücadele de bunun göstergesidir. Buradan bir kez daha işverene sesleniyoruz. İşçilerin anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkı tanınsın ve her türlü baskı son bulsun! Sendikal haklarını kullandıkları için işten atılan işçiler işe geri alınsın."