İzmir Buca ilçesinde birkaç polis, arabasını evinin önüne park etmek isteyen kişiye, kendilerine korna çalması üzerine dövdü. Dayak yiyen yurttaşa biber gazı da sıkıldı. Polisler olaya müdahale etmek isteyen anneyi de tartakladı. Sosyal medyadan paylaşılan görüntüler, kamuoyunun tepkisini çekti. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, polisler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı, 'orantısız güç kullanan' bir polisin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

İzmir’de polisler, kendilerine korna çalan kişiyi dövdü!

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde arabasını evinin önüne park etmek isteyen Volkan Karaaslan isimli yurttaş, iddiaya göre yolu kapatan polisleri uyarmak amacıyla kornaya bastı.

Twitter’da ‘solcu gazete’ isimli hesaptan paylaşılan görüntülere Karaaslan polis tarafından feci şekilde dövülüyor; araya girmeye çalışan annesi de tartaklanıyor. Olayın 24 Kasım günü yaşandığı öğrenildi.

Baba Salman Karaaslan, oğlunun tepkisinin ardından polis ekiplerinin oğluna saldırıp darp ettiğini söyledi.

Karaaslan’ın darp edildiğine ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Polislerin görüntülerdeki tutumu büyük tepki çekerken, darp edilen Volkan Karaaslan’ın babası Salman Karaaslan yaşananları anlattı.

“POLİSLER KÜFÜR VE HAKARET EDİYOR”

Evrensel’den Meltem Akyol’a konuşan baba Salman Karaaslan şunları söyledi:

“Oğlum, kızım, kızımın nişanlısı veterinere gitti o gün. Dönüşte kapının önüne yanaşmak için sokağa giriyor aracı park etmek için. O sırada işte olayda görülen polislerden ikisi araçları ile yolun ortasında motorlu bir gençle sohbet ediyor. Bir süre hareket etmeyince oğlum da kornaya basıyor. Polis ‘ne basıyorsun bekleyeceksin ben ne zaman hareket edersem o zaman gidersin’ deyince bir tartışma yaşanıyor. Sonra oğlumdan kimlik istiyor, GBT’sine bakmak için. Oğlum da ‘şükür sicilim temiz’ diye veriyor kimliği. Bunun üzerine polis memuru ‘GBT’nde inşallah terörle alakalı çıkar da burada infaz edip öldürürüm’ gibi bir şey diyor. Bunun üzerine oğlum ‘sen ne demek istiyorsun’ diyerek sinirlenince polis biber gazını çıkarıp oğlumun gözüne sıkıyor. İşte oğluma karşıda bulunan kafeden süt falan getiriyorlar. Polisler küfür ve hakaret ediyor. Oğlum da kendini savunuyor, polisin de üzerine gidiyor. Eşim, kızım kargaşanın sesine iniyor aşağıya. Polis yumruk sallıyor, oğlum da kendini koruyacak derken orada kavga ediyor. 3-4 yunus, polisler derken yunuslarla beraber oğlumu duvara dayıyorlar önce yumruklar, eşimi de tartaklıyorlar. Eşimin arkadan kafasına, omzuna vuruyor.”

DARP RAPORU ALDIK

Olay sonrası oğlu Volkan Karaaslan’ın bir de polise mukavemet iddiasıyla bir buçuk gün nezarette tutulduğunu söyleyen anlatan Baba Salman Karaaslan, “Bizim elimizde görüntüler falan yoktu. Suç duyurusunda bulunmaya gittik, eşim için darp raporu aldık. Oğlum nezarette tutuldu. Görüntüler sonra elimize geçti. Biz de görüntüleri de ekledik. Siz eşkıya mısınız nesiniz, ne demek kornoya bastın diye dayak atmak. Oğlum da eşim de şikayetçi. Karakola görüntüleri delil olarak sunduk” diye konuştu.

Eşi Filiz Karaaslan’ın da psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Karaaslan, “Oğlumun da yüzü şiş. Bir korna yüzünden bunlar yapılıyor işte” diye ekledi.

VALİLİK: BİR POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İzmir Valiliği, Buca ilçesinde polis ekiplerinin yurttaşlara şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili yaptığı açıklamada “Bir kısım vatandaşımızın polise mukavemet ettiği; bir polisimizi darp ettiği, polisimizin bu vatandaşlara müdahalesi sırasında ise orantısız güç kullanıldığı anlaşılmıştır. Orantısız güç kullanan personelimiz hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış, vatandaşımıza tekme savuran bir polis memurumuz da görevden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer vererek şiddet eylemine karıştığı tespit edilen polisler hakkında işlem başlatıldığı ve bir polisin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.