İzmir'de etkili olan sağanak, birçok ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, mecbur olmayan yurttaşların sokağa çıkmamasını tavsiye etti ve kamu çalışanlarının idari izninin tüm güne uzatıldığını duyurdu. İzmir'in Menderes ilçesi Yeniköy’de 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

İzmir'de sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İzmir'de sel felaketinde can kaybı 2'ye yükseldi. Menderes ilçesi Yeniköy’de 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

İzmir'de etkili olan sağanak, birçok ilçede sel ve su baskınlarına neden oldu.

Kentte gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar zaman zaman şiddetini artırarak devam eden yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Konak, Balçova, Karabağlar, Karaburun, Bayraklı ve Karşıyaka'da sel nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı, yolların su ile dolması sebebiyle trafik akışı sağlanamadı.

Balçova'nın Çetin Emeç Mahallesi'nde Hacı Ahmet Deresi taştı. Belediye ekipleri taşan dereye iş makinalarıyla müdahale etti. Taşan dere nedeniyle bir sokak su altında kaldı ve derenin yanındaki yol trafiğe kapandı. Çok sayıda araç ve otobüs trafikte kaldı. Bölgedeki araçlar da su içinde kaldı. Sel, park halindeki bazı araçları sürükledi. Ziya Gökalp Caddesi'ndeki su baskını nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı.

izmir-de-saganak-yasami-olumsuz-etkiledi-tunc-soyer-den-uyari-836740-1.

Karabağlar ilçesinde Poligon Deresi'nin istinat duvarı yıkıldı. Bazı evleri su bastı. Bölgede zemin katta oturan vatandaşlar komşularınca üst katlardaki dairelere taşındı. Fahrettin Altay Mahallesi 65/11 Sokak'ta çok sayıda araç su içinde kaldı. İnönü Caddesi'nde de yollardaki su nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı.

Konak ilçesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası önünde bulunan Konak Alt Geçidi'ni su bastı. Araçların birçoğu su birikintilerinde zorlukla ilerlerken bazıların ise su da kaldığı görüldü. İtfaiye ekipleri suyu boşaltmak için su pompalarıyla müdahale etti. Güzelyalı ve Mithatpaşa caddelerinde çok sayıda ev ve iş yerinde su baskını meydana geldi. Buralarda da yollar sel suyuyla doldu.

Karşıyaka ilçesinde de sağanak nedeniyle sel ve su baskınları meydana geldi. Kent içi ulaşımda önemli noktalar arasında yer alan, aynı zamanda İzmir-Çanakkale kara yolu da olan Anadolu Caddesi'nde yolun su dolması nedeniyle trafik akışı durma noktasına geldi. Yol çevresindeki alanlara park edilmiş araçlar sular içinde kaldı. Cemal Gürsel Caddesi'nde de yoğun su birikintisi görüldü.

Bayraklı'da da su baskınları meydana geldi. İZBAN hattı kenarındaki yollar sel suyuyla doldu. Trafik olumsuz etkilendi. Yamanlar Mahallesinde bazı evlerde su baskınları görüldü.

Bornova ilçesinde bazı sokakları sel bastı. Araçlar sel suyu içinde kaldı.

Karaburun ilçesinde bazı evleri su bastı.

İZMİR VALİSİ: 775 SU BASKINI İHBARI ALDIK

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle Menderes ilçesinde bir kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

AA'ya konuşan Köşger, İzmir'de 1995'ten bu yana görülen en büyük sel felaketinin yaşandığını söyledi.

İzmir'in şubat yağış ortalamasının metrekareye 102 kilogram olduğuna işaret eden Köşger, şöyle konuştu:

"Gece boyunca 8 saatte yağan yağmur miktarı 120 kilogramdı, bu 130 kilograma ulaşmış durumda ve yağış hala devam ediyor. Yarın sabaha kadar yer yer kuvvetli şekilde devam edecek. Tıkanan yolları, alt geçitleri açmaya çalışıyoruz. Birçok nokta açıldı, açılamayan noktalar var. Karşıyaka'da Turan Deresi taştığı için bir tıkanma vardı. Turan Deresi ile bağlantılı Alsancak ve Basmane tarafında kapalı yerler vardı, oraları da arkadaşlar açmaya çalışıyor."

Köşger, tüm ekiplerin seferberlik içinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Selin oluşturduğu olumsuzlukları gidermeye çalışıyoruz. Maalesef selde 1 can kaybımız var. Menderes ilçemizde Yeniköy'de bir vatandaşımızın cesedi bulundu. Henüz kimlik tespiti yapılmadı, çalışıyor arkadaşlar" dedi.

Köşger, 775 su baskını ve 20 araçta da mahsur kalanların olduğuna yönelik ihbar aldıklarını ve hepsine ulaştıklarını sözlerine ekledi.

CAN KAYBI 2'YE YÜKSELDİ

İzmir'in Menderes ilçesinde, hareket halindeyken sele kapılan aracın içerisindeki kayıp olarak aranan 2 kişinin cansız bedeni, yaklaşık 5 kilometre ileride bir dere yatağında bulundu.

İHA'nın haberine göre, İzmir’de meydana gelen sel felaketinin ardından, Menderes ilçesi Yeniköy’de 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Balaban Deresi içerisinde yer alan araçta ise Kaan Soydan’ın kayınpederi olduğu ifade edilen Hıdır Öztürk'ün de cansız bedenine ulaşıldı.

İZMİR VALİSİ: MECBUR OLMAYAN VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKMASINLAR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, mecbur olmayan yurttaşların sokağa çıkmamasını tavsiye etti. Köşger, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli İzmirliler İzmire sekiz saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düşmüştür.Bu sebeple bir çok alt geçit ve yollar su baskını nedeniyle tıkalıdır. Lütfen mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar. Kamu çalışanları yarım gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

"KAMU ÇALIŞANLARININ İDARİ İZNİ TÜM GÜNE UZATILDI"

Köşger, kamu çalışanlarının idari izninin tüm güne uzatıldığını duyurdu ve şunları söyledi: "Değerli İzmirliler Öncelikle yaşanan afet dolayısıyla geçmiş olsun. Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek.Trafik kısmen rahatlamakla birlikte açılamayan noktalar bulunmaktadır. Bu sebeple kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır."

TUNÇ SOYER'DEN UYARI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İzmirimiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz" dedi.

"Bugün Dikili'de yapacağımız muhtarlar toplantısı ve inceleme programımızı erteledim" diyen Soyer, "İzmir'de çok şiddetli yağmurda oluşan su baskınlarına müdahale eden ekiplerimizi koordine etmek üzere Afet Koordinasyon Merkezi'ndeyim. Birlikte bu afeti de aşacağız" ifadelerini kullandı.

Soyer, şunları söyledi: "Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın."

Tunç Soyer, "Değerli hemşehrilerimiz, dere taşkınları nedeniyle oluşan su baskınları yüzünden İZBAN, Tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tutmak için var gücüyle çalışıyor" ifadelerini kullandı.