İzmir’de TÜRK-İŞ, DİSK, KESK ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Konak Kemeraltı girişinde yaptıkları kitlesel basın açıklaması ile yurttaşları 1 Mayıs mitingine davet etti. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin de destek verdiği basın açıklamasında, 1 Mayıs’ın Çarşamba günü saat 14.00’de Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek miting ile kutlanacağı açıklandı. DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı, 1 Mayıs’ın […]

İzmir’de sendikalardan 1 Mayıs çağrısı

İzmir’de TÜRK-İŞ, DİSK, KESK ve TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, Konak Kemeraltı girişinde yaptıkları kitlesel basın açıklaması ile yurttaşları 1 Mayıs mitingine davet etti.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin de destek verdiği basın açıklamasında, 1 Mayıs’ın Çarşamba günü saat 14.00’de Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek miting ile kutlanacağı açıklandı.

DİSK Ege Bölge temsilcisi Memiş Sarı, 1 Mayıs’ın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olduğunu kaydederek 1 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te yurttaşları Gündoğdu Meydanı’na çağırdı.

Miting Tertip Komitesi adına konuşan Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal da ekonomik, siyasal, toplumsal bunalımın gittikçe derinleştiğini kaydederek, “Soframızdaki ekmeği küçültüp geleceği güvenle bakmamızın önüne set çekiliyor. Ekmek, su ve hava kadar ihtiyaç duyduğumuz haklarımızın, özgürlüklerimiz, demokrasinin, adaletin ve hukukun son kırıntıları da her geçen gün daha fazla sınırlanıyor. İşte böyle bir ortamda 1 Mayıs’a gidiyoruz. İşçi sınıfının, birlik, mücadele ve dayanışma gününde Gündoğdu Meydanı’ndayız” dedi.

HAZİRAN HAREKETİ İZMİR’DE HAZIR

Öte yandan Birleşik Haziran Hareketi İzmir Meclisleri de 1 Mayıs’a hazırlanıyor. Haziran Meclisleri üyeleri Karabağlar, Buca, Bornova, Konak, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Gaziemir’in yanı sıra İzmir’in dört bir yanında, 1 Mayıs bildirileri dağıtırken yurttaşları Gündoğdu Medyanı’ndaki mitinge davet ediyor.