İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınında insanların evlerine çekilmesi nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ek önlemler aldı. Otobüs şoförlerini salgın hastalıktan korumak için de araçlara naylon şoför kabinleri yapıldı, personel için de koruyucu başlık üretildi

İzmir’de sokakta yaşayan canlar da unutulmadı

BİRGÜN İZMİR

Sokaktaki hayvanların gıda ihtiyacını karşılayan işletmeler koronavirüs salgını nedeniyle hizmete ara verince devreye İzmir Büyükşehir Belediyesi girdi. Sokak ve meydanlarda insan yoğunluğunun da azalması yüzünden kedi köpek ile kuşların beslenmesi için ek önlemler alındı. Büyükşehir işletmelerin kapanmasından bu yana 11 merkez ilçede sokakta yaşayan hayvanlara 16 ton, merkez dışındaki 19 ilçede de 70 ton olmak üzere toplam 86 ton kuru mama ve yem dağıttı.

Korona önlemleri kapsamında kapatmak zorunda kaldığı işyerinin önünde her gün beslediği canlarda aklı kalan esnafın ve hayvan severlerin rahat olmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yeter ki siz evden çıkmayın. Sokaktaki canlar bize emanet. Onların aç kalmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Konak Meydanı’nın simgesi haline gelen güvercinleri de unutmadı. İzmirlilerin attığı yemlerle beslenen güvercinler, meydanın eski kalabalığını yitirmesi yüzünden aç kalınca her gün bir görevli güvercinleri yemlemeye başladı. Başkan Soyer de özellikle bisikletle geldiği günler, sırt çantasında getirdiği yemlerle güvercinleri besleyerek mesaiye başlıyor.

ŞOFÖRLERE KABİN VE KORUYUCU BAŞLIK

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgınına karşı personelini de koruyor. ESHOT ve İZULAŞ genel müdürlükleri risk altındaki meslek gruplarından otobüs şoförleri için iki ilave önlem aldı. Yarım kabinli ve kabinsiz otobüslere, ESHOT ve İZULAŞ atölyelerinde kalın naylon malzemeden şoför kabini yapıldı. Ayrıca işyeri hekimlerinin de görüşleri doğrultusunda ESHOT Genel Müdürlüğü'nce tüm şoförler için koruyucu başlık üretildi ve bu başlıklar şoförlere dağıtıldı.

İzmir'de hafta içi her gün ortalama 1200 otobüs hizmet veriyor. Bu araçlarda yaklaşık 2 bin 500 şoför görev yapıyor.

izmir-de-sokakta-yasayan-canlar-da-unutulmadi-711258-1.