SOL Genç, TÜGVA İzmir İl Temsilciliği önünde yayınlanan torpil listesi için eylem yaptı. Yapılan açıklamada, "Bizler geleceksizliğe mahkum edilirken, bunlar liste liste kaymakamlığa, askeriyeye kendi yandaşlarını yerleştirdi" denildi

İzmir'de SOL Genç'ten TÜGVA önünde eylem

BİRGÜN EGE

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu TÜGVA’ya ait olduğu öne sürülen bazı ‘kadrolaşma listeleri’ ortaya çıktı. Gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından paylaştığı belgeler için, “TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım ‘paralel devlet yapılanması’ başlığı atardım” dedi.

Yayınlanan listelerin ardından SOL Genç, İzmir'de TÜGVA temsilciliği önünde eylem yaptı. Bornova'da bulunan bina önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, "Bu karanlık düzeni biz değiştireceğiz" dedi. Yapılan açıklamada, "Bu memleketin milyonlarca öğrencisi sokaklarda kalırken, AKP taşeron örgütü TÜGVA ve benzeri kurumlara 821 tane yurdu peşkeş çekti. Biz bu memleketin öğrencileri olarak sokaklarda yaşarken, bunlar memleketi karanlığın ortasına sürükledi" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bizler geleceksizliğe mahkum edilirken, bunlar liste liste kaymakamlığa, askeriyeye kendi yandaşlarını yerleştirdi. Biz bu düzene boyun eğmeyeceğiz. Bizim bu düzenle kavgamız var ve bu karanlığı parçalayacağız. Bu memlekete aydınlık güzel günleri getireceğiz."