İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 6360 ve 5216 sayılı yasalarla görev alanına giren yerleşimlerdeki indirimli su tarifelerinin yasal düzenleme nedeniyle kaldırılması üzerine kent genelindeki abonelere yansıtılacak indirim kararı aldı. Konut ve konut dışı abonelerin ilk kademe su tarifelerinde yüzde 7 oranında indirim yapılacak.

İzmir’de suya indirim

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 5216 ve 6360 sayılı yasayla görev alanına giren belde ve köylerde bugüne kadar uygulanan indirimli su tarifelerini ilgili yasal zorunluluk ve Sayıştay’ın bu doğrultudaki uyarıları nedeniyle kaldırma kararı aldı.

Alınan kararla birlikte bu yerleşimlerde de İzmir kent merkezindeki metropol ilçelerde uygulanan su tarifesi geçerli olacak.

İZSU, yasa gereği değişikliğe gidilen tarifelerden kuruma yansıyacak gelir artışını ise tüm kentlilere eşit şekilde yansıtma kararı aldı. İlk genel kurulda uygulamaya alınacak değişiklik, konut ve konut dışı aboneliklere ilk kademe su tarifelerinde yüzde 7 oranında indirim sağlayacak. Yeni düzenlemeden tüm İzmirlilerin faydalanması sağlanacak. Ayrıca belediye, belde ve köylerde tarımsal ve hayvansal üretim yapan abonelerin yüzde 75’lik indirimli tarifeleri ise devam ettirilecek.

Öte yandan 2019 yılında yapılan kanun değişikliği ile köy ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşimlerde uygulanmakta olan indirimli tarifeler kaldırılmıştı.