İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Adnan Akyarlı, kentte tarım meclisi kurulacağını söyledi.

İzmir’de tarım meclisi kuruluyor

BİRGÜN EGE

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren İzmir Kent Konseyi’ni ziyaret etti.

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı yaptığı açıklamada, kentte tarım meclisi kurulacağını açıkladı.

Akyarlı, "Ortak akıl olmadan doğru kararlara varmak mümkün değil. İşte bugün kendi düşüncesinin en yüce sayanların ülkeye getirdiği durumda ortada. Kent Konseyleri bu ortak aklı sivil toplum ile beraber oluşturulması noktasında değerli kuruluşlar. İçimizde gönüllü olarak bilgilerini ve deneyimlerini belirli sorunlar üzerine yoğunlaştıran, sorunlar üzerinde çalışarak çözmeye çalışan bir kitle var. Biz bunları çalışma gruplarımızda onlarla birlikte üreterek değerlendirmeye çalışıyoruz. İzmir'e yerel yönetimlerin yaklaşımlarını çok iyi buluyoruz. 'Bir başka tarım mümkün' diyerek ülkenin tarımsal geleceğini devrimsel yönde etkileyecek bir takım önerilerle öncü olmaya çalışıyoruz. Bu konuya nasıl destek oluruz kaygısı, genel kurulda bir tarım meclisi kararı aldırdı. Arkadaşlarımız çalışmaya başlayacaklar. Tarım çalışma grubumuzun feyz alacağı insansınız" dedi.

‘ÇOĞULCU BİR ANLAYIŞ’

Sarıbal ise şunları dile getirdi: "Ülkenin gittiği yer belli. Bir tarafta merkeziyetçi bir yapı, yerel anlayışların tüketilmeye çalışıldığı, iktidarın yereli sürekli kontrol altına tutup ısrarla, denetleme üzerinden cezalandırmaya çalıştığı, tehdit ettiği, sopa gösterdiği bir tarihsel dönemden geçiyoruz. Büyükşehirle, Kent Konseyi ile birlikte ve bütün dinamiklerle sivil toplum örgütleri, akademik odalar, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve tüm bunlarla beraber kenti yönetme çabası içerisinde İzmir ve böyle de olması gerekir. Bir kişinin iradesiyle her şeyi biliyorum anlayışı üzerinden ne bir köyün ne bir şirketin ne bir makamın yönetilemeyeceğini söylemek istiyorum. O nedenle hep birlikte çoğulcu bir anlayışla yönetimin doğrulacağı anlayışıyla kent konseylerinin çok önemli bir sorumluluğunun olduğunu düşünüyoruz.”