İzmir’de Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, 21 Eylül Uluslararası Barış Günü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, “İnsanların barış içinde yaşamaları ve çoğalarak umutların gerçekleştirmeleri için yol açmak veya açılan yolu aydınlatmakta görevliyiz” denildi.

İzmir’de Uluslararası Barış Günü kutlandı

BİRGÜN EGE

İzmir’de Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, 21 Eylül Uluslararası Barış Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Genel Başkanı Dr. Ümit Yaşar Işıkhan, “Milyonlarca insanın öldüğü iki büyük dünya savaşından sonra da halen adı konmamış 3’üncü dünya savaşında yine milyonlarca insan ölmekte. Biz sanatçılar olarak, her zaman ve her yerde savaşa karşıyız. İnsanların barış içinde yaşamaları ve çoğalarak umutların gerçekleştirmeleri için yol açmak veya açılan yolu aydınlatmakta görevliyiz. Hepimizin tanık olduğu gibi, dünyanın bütün bölgelerinde silahların susması gerektiği gün ama gelin görün ki silah satmak, mazlum halkların hakkı olan kaynaklara el koymak ve komşu ülkeleri birbiri ile kırdırarak silah pazarını çoğaltmak adına yine sahnedeler. Ama hesaba katmadıkları bir şey var. Artık mazlum halklar uyanmıştır. Sopayı kaldırdığımızda yere kapanan yoksul hakların bağımsızlık ve özgürlük talepleri emperyal güçlerin kulaklarını sağır edecektir” diye konuştu.