Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek “Uluslararası Homeros Tarih Sempozyumu” 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecek.

İzmir’de Uluslararası Homeros Sempozyumu yapılıyor

BİRGÜN EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde, Dünya Kenti İzmir Derneği’nin projelendirdiği ve yürütücülüğünü üstlendiği, Yaşar Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri Houston-Clear Lake Üniversitesi ve İzmir Müzikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyon komitesince 8-9 Temmuz 2021 tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek “Uluslararası Homeros Tarih Sempozyumu”’na İzmir ev sahipliği yapıyor.

Türkiye ve Amerika’dan katılan kanaat önderi akademisyen, tarihçi ve arkeolog panelistler, 2021 İzmir UCGL Kültür Zirvesinin gönüllü vizyon projesi olan sempozyumda “İzmirli Homeros ve Dönemi ” vurgusuyla, Dünya edebiyatını, şiirini, sanatını etkilemiş ve yönlendirmiş, Anadolu yurttaşı, İzmir’li hemşehirlimiz, tarihin yazılı ilk edebiyat yapıtları İLYADA ve ODYSSEIA destanlarının yazarı ve derleyicisi olduğu kabul edilen, bu topraklarda yaşamı 2700 yıl civarı önceye tarihlenen Homeros’u konuşacaklar.

Avrupa’nın Kültür Başkenti İzmir vizyonu ışığında İzmir’in Çok Sesli ve Çok Kültürlü tarihini uluslararası arenada temsil edecek Homeros’a ithafen koro ve orkestra için senfonik eser bestelenecek. Orkestra Şefi Uğur Sayınbatur’un Genel Müzik Direktörlüğünde, İzmir Müzikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi “ Homeros Senfonisi ” çalışma grubunun, Dünya Kenti İzmir Derneği ile organize edeceği, İZMİR’i tüm dünya ile buluşturacak bir konser organizasyonu gerçekleşecek.

Dünya Kenti İzmir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güler ve DİDER Danışma Kurulu Üyesi İş İnsanı Oğuz Aydemir ve İbrahim Yüncü, Anadolu’nun ve İzmir’in tarih mirasını korumak istediklerini belirtti.

KONUŞMACILAR

Yaşar Üniversitesi Rektörü Sayın Cemali DİNÇER sempozyuma üniversitesi adına destek vererek mutluluğunu ifade ederken emeği geçen tüm organize komitesine ve konuşmacılara teşekkür etti.

Katip Çelebi Üniversitesi/Akın ERSOY,

Ege Üniversitesi/Cumhur TANRIVER, Pınar Özlem AYTAÇLAR,

Trakya Üniversitesi/Sema SANDALCI,

Yaşar Üniversitesi/Sinan ÜNLÜOĞLU,

Mimar Sinan Üniversitesi/Elif KOPARAL,

Houston-Clear Lake Üniversitesi Cengiz ŞİŞMAN, Kevin McNAMARA, Daniel SILVERMINTZ, Micheal CLODY, Marina TRNINIC,

APİKAM/Hasan Tahsin KOCABAŞ

Tarih Araştırmacısı-Yazar/ İlhan PINAR,

İzmir Müzesi Müdür Yardımcısı Elif ERGİNER,

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi/Rüstem ARSLAN.

izmir-de-uluslararasi-homeros-sempozyumu-yapiliyor-895532-1.